Klik hier om deze nieuwsbrief online te bekijken

Inspirerende Ondernemersdag, Leden werven leden, Uw persoonlijke webpagina, Afscheid Caroline Helversteijn

NGTV Nieuwsbrief nr 5, 20 juni 2018

Deze nieuwsbrief is direct gekoppeld aan de nieuwe website van het NGTV. We wensen u veel leesplezier en houden u graag op de hoogte van het laatste nieuws!

Krijgt u deze nieuwsbrief nog niet automatisch maar wilt u hem wel ontvangen? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief via de button.

Aanmelden nieuwsbrief
De Linguaan: vakblad voor tolken

Cadeau voor leden die een nieuw lid aanbrengen

Het NGTV is dé beroepsvereniging voor vertalers en tolken en bestaat al ruim 60 jaar. Dat is iets waar we trots op mogen zijn!

Er zijn vele redenen om u als lid aan te sluiten bij het NGTV.

Deelnemers van de Startersdag in februari en de Ondernemersdag in juni krijgen een korting op hun lidmaatschap voor 2018 als ze zich na deze dagen hebben aangemeld als lid. We willen echter ook leden belonen met een cadeau als ze een nieuw lid aanbrengen.

Wervingsactie
De Linguaan: vakblad voor tolken

Voor slechts €75 per jaar ben je online beter vindbaar!

De website van het NGTV is recent volledig vernieuwd en uitermate interessant voor branchegenoten en potentiële opdrachtgevers. De site trekt jaarlijks duizenden bezoekers en een prominent onderdeel is de ledenzoeker die dagelijks vaak wordt geraadpleegd.

Ieder lid van het NGTV heeft de mogelijkheid om voor slechts ?75 per jaar een eigen webpagina aan te (laten) maken op www.ngtv.nl.

Een voordeel van deze gekoppelde persoonlijke webpagina is dat, wanneer de website van het NGTV vaak bezocht wordt, ook de daaraan gekoppelde persoonlijke webpagina hoog in de ranking van zoekmachines komt te staan.?

De persoonlijke webpagina bevat een gedeelte met eigen gegevens, een gedeelte om jouw eigen verhaal te kunnen doen, je kunt referentieprojecten en tarieven vermelden en natuurlijk is er voor de klant de mogelijkheid om direct contact met jou op te nemen.

Tevens kan een eigen logo of pasfoto worden geplaatst.

Meer informatie nodig over hoe het format eruit ziet en waar jouw foto geplaatst kan worden? Log in op de website en ga naar Mijn NGTV en klik op de button Website.

Je kunt daar ook direct een beknopte handleiding downloaden hoe je jouw persoonlijke pagina kunt maken.

Lees verder
De Linguaan: vakblad voor tolken

Afscheid Caroline Helversteijn

Helaas zullen we als NGTV afscheid nemen van onze communicatiemedewerkster Caroline Helversteijn. Zij zal tot 1 juli nog voor het NGTV werken en daarna starten als fondsenwerver en relatiemanager bij een non-profit organisatie die chronisch zieke jongeren ondersteunt bij het vinden van een baan. Een uitdagende functie en ze zal hier fulltime aan de slag gaan.

We zullen de inbreng en inzet van Caroline gaan missen want ze is de afgelopen maanden uitgegroeid tot degene die ongeveer alles van de website, de nieuwsbrieven en de digitale Linguaan weet en veel leden hebben haar weten te vinden als er een vraag opdook.

Gelukkig hebben we een goede plaatsvervangster voor Caroline gevonden en in de volgende nieuwsbrief zal hier meer aandacht aan worden besteed.

@Caroline, we hebben veel waardering voor de enorme inzet, energie en doorzettingsvermogen die je hebt laten zien tijdens de periode dat je werkte voor het communicatieve onderdeel van het NGTV. Heel veel dank hiervoor en we wensen je veel plezier in je nieuwe functie!

Papier

Gewaarmerkt papier

Tijdens een overleg gaf Joh. Enschede twee tot drie maanden geleden aan dat er nog een ruime voorraad gewaarmerkt papier aanwezig was die, naar verwachting, tot ruim na de zomer voldoende zou zijn. De prijs per pak van een nieuw te produceren voorraad zou echter hoger uitvallen dan de huidige prijs.

Lees verder
FIT Europe

NGTV Ondernemersdag

We zien terug op een hele goede en inspirerende Ondernemersdag in het Huis van de Wijk in Amsterdam. Ondanks de warmte die nog in de zalen hing, hebben de diverse sprekers op enthousiaste wijze betekenisvolle masterclasses gegeven en zijn de deelnemers met veel bruikbare tips en trucs naar huis gegaan. In de komende (digitale) Linguaan zal een uitgebreid verslag over deze dag worden opgenomen.

De Linguaan: vakblad voor tolken

Werken bij de EU

Afgelopen week ontvingen we via het Ministerie van Buitenlandse Zaken een verzoek van de afdeling Werken bij de EU.

Tot dinsdag 3 juli kunnen geïnteresseerden zich inschrijven voor de selectieprocedure voor jurist-vertalers. Het Europees Hof van Justitie in Luxemburg zoekt in totaal zestien jurist-vertalers voor de Nederlandse taal. Werken bij de EU wil deze carrièrekans graag breed uitzetten binnen de relevante netwerken en nodigt de NGTV-leden uit om te reageren.

Lees verder
De Linguaan: vakblad voor tolken

Cursus AIIC

In Augustus 2018 organiseert AIIC Nederland de cursus "Notatietechniek voor het consecutief tolken". De cursus is taalonafhankelijk en wordt gegeven in het Engels.

Lees verder
De Linguaan: vakblad voor tolken

AGENDA

28 augustus
AIIC - Notatietechnieken voor het consecutief tolken

8 september
Vertalersborrel Eindhoven

6/8 september
FIT 2018 - 13th International Legal Forum (DU)

17 september
Kring Midden - Oost Brabant

22 september
NGTV Hiëronymusdag

29 oktober
Kring Arnhem Nijmegen

3 november
Coördinatorendag

23 november
Kring Midden - Oost Brabant

23 en 24 november
FIT-Europe Congres, Den Haag

30 november
Algemene Ledenvergadering

Wilt u dat uw bijeenkomst wordt opgenomen in de agenda? Neem dan contact op met de communicatiemedewerker via communicatie@ngtv.nl

AGENDA

© NGTV 2018 | www.ngtv.nl | Afmelden