Klik hier om deze nieuwsbrief online te bekijken

Nieuwsbrief 6 - 2019

Laatste dag om je aan te melden voor de lezing van Wim Daniëls en de lunch!

Het bestuur van het NGTV nodigt alle leden uit voor de Algemene Ledenvergadering op zaterdag 6 april a.s. in de Kargadoor, Oude Gracht 36 in Utrecht.

10.30 uur Inloop en registratie
11.00 uur Lezing van Wim Daniëls met als titel Van de ene taal naar de andere
12.30 uur LUNCH
13.30 uur inloop en registratie ALV
14.00 - 15.30 uur ALV

Ken je een collega die geen lid is, maar wel graag bij de lezing en lunch wil zijn? Nodig hem/haar gerust uit! De kosten zijn ? 30, inclusief lunch.

BELANGRIJK:
Meld je uiterlijk vandaag nog aan als je wilt deelnemen aan de lunch of als je geen lid bent, maar wel bij de lezing en lunch wilt zijn!

Ik schrijf me in!

ESLT SUMMER SCHOOL 2019 - LITERAIR VERTALEN

Van 10 - 13 september 2019 organiseert ELV samen met drie Europese partners de derde editie van de summer school in Rome, waarbij het opleiden van de literair vertaler tot vertaaldocent centraal staat. Je kunt je tot 15 april aanmelden.

Meer informatie
De Linguaan: vakblad voor tolken

Ken je een collega ...

... die nog geen lid is? Voel je vrij om de voordelen van het lidmaatschap van het NGTV te bespreken of verwijs ze naar de pagina in onderstaande link. Breng je zo een nieuw lid aan? Dan krijg jij een cadeau!

Je hebt de keuze uit vier opties, waaronder het boek Met zoveel woorden van Rik Schutz.

Redenen voor lidmaatschap en cadeaukeuze

NIEUWE KRING VAN SLOWAAKSE EN TSJECHISCHE TOLKEN EN VERTALERS

Slowaken en Tsjechen zijn twee volkeren die cultureel, historisch en taalkundig zodanig met elkaar verbonden zijn dat het ons een haalbaar doel leek om gezamenlijk een collegiale groep te gaan vormen.

Eindelijk is het zover en hebben de Slowaakse en Tsjechische tolken en vertalers zich verenigd. Op 16 februari 2019 is de Kring van de Slowaakse en Tsjechische tolken en vertalers officieel opgericht. Bij de oprichting was een groepje van vijf tolken en vertalers aanwezig met de grote ondersteuning van vele collega's die helaas zelf verhinderd waren. Het was een hele gezellige bijeenkomst die voor een betere professionele samenwerking en fijne omgang onder elkaar zorgt.

De Slowaakse en Tsjechische Kring heeft een eigen actieve WhatsApp-groep voor het uitwisselen van taalkundige, culturele tips en als hulpmiddel bij het zoeken naar een werkvervanger bij plotselinge verhindering.

Coördinatoren van de kring zijn Zora Terrichová en Ton Máčel.

De Linguaan: vakblad voor tolken

SAVE THE DATE: Midzomerledendag 29 juni

Tijdens deze dag worden er twee parallelle programma's aangeboden. Het ene programma is gericht op opdrachtgevers en omzet en het andere zal inhoudelijk worden ingevuld. Ter afsluiting wordt er een buffet aangeboden. Het volledige programma is bijna rond. Meer informatie volgt binnenkort!

IN HET KORT

Jubileum Nederlandse en Vlaamse Universitaire Talencentra (NUT)

Op 5 april a.s. viert de koepelorganisatie NUT haar 25-jarig jubileum met de conferentie: De macht en pracht van taal, georganiseerd door Linguapolis aan de Universiteit Antwerpen.

ASTTI Financial Translation Conference

Van 3 - 5 juli vindt in Spiez, Zwitserland weer bovengenoemde conferentie plaats. Alle ins en outs van de wereld ná de financiële crisis komen aan de orde. Meer informatie.

Kring Amsterdam

Op 1 april a.s. zal Ingrid van Alphen een lezing verzorgen over genderneutraal vertalen. Lees hier meer.

De Linguaan: vakblad voor tolken

AGENDA

6 april 2019 - Algemene Ledenvergadering
18 mei 2019 - Coördinatorendag
29 juni 2019 - Midzomer ledendag
25-26 oktober 2019 - DRONGO Talenfestival
22-24 november 2019 - BDÜ Conferentie: "Translation and Interpreting 4.0 - New ways in the digital age"

Schrijf bovenstaande data alvast in je agenda, meer informatie volgt.

Nieuwe bijeenkomst of een update van een bijeenkomst van een kring of sectie? Meld dit via communicatie@ngtv.nl.

AGENDA

© NGTV 2018 | www.ngtv.nl | Afmelden