Klik hier om deze nieuwsbrief online te bekijken

Nieuwsbrief 1 - 2020

De eerste werkweken zitten er alweer op, maar wij wensen jullie voor 2020 alsnog veel geluk, gezondheid en voorspoed!


De Linguaan: vakblad voor tolken

Actie registertolken

Het Nederlands Genootschap van Tolken en Vertalers (NGTV) ondersteunt inhoudelijk de actie die de tolken momenteel voeren. De actie sluit volledig aan op de punten van kritiek die het NGTV al heeft aangegeven tijdens de gesprekken bij het ministerie van J&V tijdens de overlegrondes, die de afgelopen twee jaar hebben plaatsgevonden in het kader van het programma Tolken in de Toekomst.

Lees meer

ONDERWIJSPACT

Op 28 januari 2020 faciliteert het NGTV een voorlichtingsavond die wordt georganiseerd voor tolken en vertalers die, naast hun werk als tolk of vertaler, ruimte kunnen of willen maken voor een aanvullende carrière in het onderwijs. Het gaat om docenten voor de talen waar een tekort in is of waar een tekort in dreigt te ontstaan: Engels, Duits, Nederlands en Frans. Lees hier het gehele programma.

Je kunt je aanmelden door een mailtje te sturen naar welkom@utrechtleert.nl. Dit kan tot en met 21 januari.

Ben je al werkzaam als docent en vertaler/tolk? Dan zouden we het leuk vinden als je daar iets over zou willen vertellen op 28 januari! Neem hiervoor contact op via: wilma.tacoma@ngtv.nl.


De Linguaan: vakblad voor tolken

Counterpoint #2

De tweede editie van Counterpoint kan nu in het Frans en Engels gratis worden gedownload. Dit e-zine is voor iedereen die geïnteresseerd is in literaire vertalingen.

Gratis downloaden

Wat staat je te wachten in 2020?

Lees de laatste nieuwsbrief van PZO:

  • Btw-nummer
  • Wat verandert er in 2020?
  • Eén arbeidsmarkt voor alle werkenden zonder CAO's
  • Veilig online ondernemen
Lees meer

STARTERSDAG 8 FEBRUARI 2020

Je wilt voor jezelf beginnen als tolk of vertaler, maar dit voelt als een grote sprong in het diepe. Waar begin je? Hoe bouw je een netwerk op? Wat doe je met je administratie? En waarom zou je je aansluiten bij een beroepsvereniging? Op de NGTV Startersdag helpen ervaren tolken en vertalers hun aanstaande collega?s door hen inzicht te geven in hoe zij het hebben aangepakt. In een programma toegespitst op de meest gestelde vragen door beginnende tolken en vertalers!

Meer informatie en aanmelden

De Linguaan: vakblad voor tolken

AGENDA


4 april 2020 - Algemene Ledenvergadering

Nieuwe bijeenkomst of een update van een bijeenkomst van een kring of sectie? Meld dit via communicatie@ngtv.nl.

AGENDA

© NGTV 2018 | www.ngtv.nl | Afmelden