Klik hier om deze nieuwsbrief online te bekijken

Op 8 februari is er weer een Startersdag! Kom jij ook?

Ben je een startende tolk of vertaler of ben je al werkzaam in dit vak en ben je op zoek naar nieuwe inspiratie? Geef je dan snel op vóór 2 februari, er zijn nog maar enkele plaatsen beschikbaar!

De Startersdag is een inspirerende dag, gevuld met masterclasses van specialisten over de verschillende aspecten van het beroep.

Locatie: Kantien, Ravellaan 96 Utrecht
Tijd: van 09.30 tot 17.00 uur.

De Linguaan: vakblad voor tolken

Wat kun je verwachten?

  • Ondernemersbasics
  • Jij als taalondernemer: bepaal je positie
  • De sleutel tot succes: netwerken
  • Tolken, een verrassend beroep
  • Inspiratietafel
MEER INFORMATIE

DE MENING VAN...

"Ik had deze dag niet willen missen. Het vertaalondernemerschap heeft een duidelijker beeld gekregen en ik heb veel nieuwe informatie gekregen. Ik heb een heel positief gevoel over deze dag, het was heel nuttig en daarnaast ook motiverend en inspirerend." - Emma Kaper, student Vertaler Frans.

JA, IK MELD ME AAN

De Linguaan: vakblad voor tolken

Actie registertolken

Afgelopen week hebben veel tolken en vertalers, die voor de overheid werken, actie gevoerd door geen opdrachten aan te nemen. N.a.v. deze actie zijn enkele tolken uitgenodigd bij de vaste Kamercommissie om hun bezwaren kenbaar te maken. Dat gesprek heeft afgelopen woensdag plaatsgevonden.

Meer informatie

ONDERWIJSPACT - inschrijving verlengd

Op 28 januari 2020 faciliteert het NGTV een voorlichtingsavond die wordt georganiseerd voor tolken en vertalers die, naast hun werk als tolk of vertaler, ruimte kunnen of willen maken voor een aanvullende carrière in het onderwijs. Het gaat om docenten voor de talen waar een tekort in is of waar een tekort in dreigt te ontstaan: Engels, Duits, Nederlands en Frans. Lees hier het gehele programma.

Je kunt je aanmelden door een mailtje te sturen naar welkom@utrechtleert.nl.

Ben je al werkzaam als docent en vertaler/tolk? Dan zouden we het leuk vinden als je daar iets over zou willen vertellen op 28 januari! Neem hiervoor contact op via: wilma.tacoma@ngtv.nl.

Opgeven kan nog tot en met maandag 27 januari!

Adres: Het Amadeus Lyceum, Burchtpoort 3, Utrecht. Er is veel parkeerruimte en de school is goed bereikbaar met het OV.


SPEEDDATEN MET ERVAREN VERTALERS

Na het succes van de eerste editie organiseren we op zaterdag 18 april voor de tweede keer speeddating met ervaren vertalers in Eindhoven. Een kans voor studenten, beginners en herintreders om 9 vertalers met ruim 200 jaar aan gezamenlijke ervaring het hemd van het lijf te vragen. Interesse? Klik dan op onderstaande link voor meer informatie en om je aan te melden.

Programma en inschrijving

© NGTV 2018 | www.ngtv.nl | Afmelden