Klik hier om deze nieuwsbrief online te bekijken

Nieuwsbrief 18- 2020

De Linguaan: vakblad voor tolken

Onderzoek

Tess Masselink is derdejaars student aan de Universiteit van Utrecht en doet onderzoek naar de invloed van COVID-19 en de intelligente lockdown op het werk en welzijn van vertalers in Nederland. Ze zou het fijn vinden als zoveel mogelijk vertalers de enquête hiervoor willen invullen.

Enquête invullen

NOODPAKKET 2.0 EN GRATIS COACHING

Tozo verlengd

Het enige verschil tussen Tozo 1 en Tozo 2 is dat voor Tozo 2 een partnertoets geldt bij de uitkering levensonderhoud. Meer informatie lees je hier.

Gratis coaching

Staatssecretaris Mona Keijzer heeft de subsidie voor het Ondernemersklankbord verhoogd. Hierdoor kunnen ondernemers in zwaar weer gratis gebruik maken van een coaching traject met ervaren ondernemers. Meer informatie lees je hier.

Webinar - maak je pitch

Aan de hand van een 6-stappenplan neemt Riëtte Bol je mee in het maken van een pitch die bij je past. Leden van PZO vullen een kortingscode in om het webinar gratis te bekijken. Deze kun je terugvinden in de ledenomgeving.

WEBINARS OVER STRESS

Heeft stress meer invloed op jou, als tolk/vertaler én als mens, dan je zou willen? Heb jij, vanuit een praktische invalshoek, behoefte om dát te leren wat je fitter en gezonder maakt?

Op 29 juni en 6 juli a.s. kun je twee webinars volgen over stress. Elk webinar levert 1,5 PE-punt op!

Programma en inschrijving

WEBINARS OVER SAMENWERKING

Sommige (grotere) organisaties gunnen opdrachten niet aan zelfstandige ZZP?ers, maar kiezen liever voor een (samenwerkings-)organisatie met meerdere personen. Begrijpelijk, de continuïteit en kwaliteit zijn vaak bij grote organisaties beter geborgd. Om dus grotere klanten binnen te kunnen halen, kun je overwegen om samen te gaan werken. Maar hoe pak je dat aan?

Jef van Wingerden geeft 3 interactieve webinars over samenwerking op 8, 15 en 22 juni. Ze zijn ook afzonderlijk van elkaar te volgen, interactief en praktisch. Elk webinar levert 1,5 PE-punt op!

Geef je snel op!

Programma en inschrijving

ONLINE PANELDISCUSSIE

Op 4 juni vindt er een online paneldiscussie plaats, speciaal voor studenten en beginnende vertalers. De titel is:

"Setting up shop: newcomer perspectives on the translation industry"

Deelname is gratis. Geef je op via onderstaande link.

Inschrijven
De Linguaan: vakblad voor tolken

Aanbevelingen voor tolken in coronatijd

De Belgische Kamer voor Tolken en Vertalers heeft documenten opgesteld met richtlijnen voor het tolken in de coronatijd. Via de link hieronder vind je alle informatie terug in diverse talen.

Naar de documenten

PZO - LEDENVOORDELEN

Fiets van de zaak

Iedereen kent de auto van de zaak, maar de fiets van de zaak wordt steeds populairder. Helemaal nu er allerlei snelle fietsen zijn, zoals de elektrische fiets of pedelec. Zo kom je als zzp’er gezond en filevrij op je werk. Los van de aankoop van de fiets zijn er ook fiscaal een aantal voordelen en mogelijkheden.

Ziggo Zakelijk

Als je overstapt op Ziggo Zakelijk ontvang je 6 maanden gratis internet, een half jaar lang geen factuur en 1 jaar gratis Movies & Series XL.

Boekhoudsoftware

Je krijgt korting bij Informer en Tellow, die laagdrempelige en eenvoudige boekhoudoplossingen bieden en een keurmerk van Zeker-Online hebben.

Meer voordelen

© NGTV 2018 | www.ngtv.nl | Afmelden