Klik hier om deze nieuwsbrief online te bekijken

Nieuwsbrief 22 - 2020

UITNODIGING BUITENGEWONE ALV op 17 JULI 2020

Op 17 juli a.s. wordt een buitengewone ALV gehouden. Ter voorbereiding hierop wordt er op 13 juli a.s. een webinar gehouden, waarin het convenant voor de vertaalsector wordt toegelicht. Hierover zal in de buitengewone ALV een besluit genomen worden.

Praktische zaken

Log in op de website voor de agenda van de buitengewone ALV en de vergaderstukken.

De ALV vindt plaats via Zoom, meld je daarom aan via deze link. Je ontvangt dan kort voor de vergadering een link om deel te nemen aan de vergadering.

ALLEEN GA JE SNELLER, MAAR SAMEN KOM JE VERDER

WEBINAR OVER SAMENWERKING

Omdat uit de ledenpeiling van september 2019 bleek dat veel leden geïnteresseerd zijn in samenwerkingsvormen, wordt er de komende maandag nog een webinar gegeven over dit onderwerp. Hier krijg je de tools en inzichten die nodig zijn als je erover denkt om met een of meer collega's te gaan samenwerken.

Een van de deelnemers liet na het volgen weten over het eerste webinar over samenwerking:

Ik ben zwaar onder de indruk van het 1e webinar van Jef van Wingerden! Alleen al de interactie die hij in het webinar weet aan te brengen heb ik nog nooit zo meegemaakt. Als hij ook de webinars over Klantenwerving geeft, meld ik me zeker aan!

Deze webinars zijn ook afzonderlijk te volgen. Het is dus geen verplichting om ze allemaal te kijken!

Elk webinar levert 1,5 PE-punt op!

Je kunt je nog tot en met 21 juni opgeven voor het derde webinar, maar wacht niet te lang!

GOED OM TE WETEN:

Na afloop van het webinar ontvang je een link, waarmee je het webinar op een later tijdstip nog een keer kunt bekijken. De link is slechts 5 dagen geldig!

Programma en inschrijving
De Linguaan: vakblad voor tolken

ONLINE TOLKENTRAINING

Er zijn nog maar 7 plaatsen beschikbaar!

De afgelopen maanden hebben de meeste tolken er wel mee te maken gehad, of in elk geval de vraag gekregen: kun je ook videotolken via de computer? En dat is natuurlijk even heel andere koek dan wanneer je gewoon naar een locatie toegaat en daar je dienst levert? Want hoe zit dat nou precies? Welke platforms zijn er eigenlijk voor 'remote simultaneous interpreting' en wat zijn de mogelijkheden en onmogelijkheden van tolken via Skype, Zoom, Teams, VoiceBoxer of een ander platform?

Op 8 en 9 juli vinden er 's middagen twee online tolkentrainingen plaats. Je krijgt dan praktische tools aangereikt voor deze manier van tolken.

Lees verder

OPENBAAR LEDENREGISTER

Het blijkt dat niet voor alle leden duidelijk is dat je in je profiel op de website moet aangeven of je in het openbare websitedeel gevonden wilt worden. Je moet hiervoor inloggen op de website en op deze pagina een vinkje zetten bij 'openbaar ledenregister'. Zie ook de foto hierboven.

De Linguaan: vakblad voor tolken

ZZP-wetgeving van de baan

Minister Koolmees en staatssecretaris Vijlbrief hebben ondernemend Nederland per brief geïnformeerd over de voortgang van het traject ?werken als zelfstandige?, oftewel de zzp-wetgeving. De eerder aangekondigde minimumbeloning en de zelfstandigenverklaring zijn van tafel. De webmodule blijft, daar wordt een pilot mee gedaan.

Lees meer
De Linguaan: vakblad voor tolken

AGENDA

22/06/20 Webinar over samenwerking
25/06/20 Webinar over klantenwerving
29/06/20 Webinar over stress

Nieuwe online bijeenkomst of een update van een bijeenkomst van een kring of sectie? Meld dit via communicatie@ngtv.nl.

AGENDA

© NGTV 2018 | www.ngtv.nl | Afmelden