Klik hier om deze nieuwsbrief online te bekijken

Nieuwsbrief 27 - 2020

NAJAARS PUBLIEKSCAMPAGNE TOLKEN EN VERTALERS

Dit najaar wordt gebruikt om een uitgebreide PR-campagne voor tolken en vertalers via social media, website en TV te verspreiden. De aftrap wordt gegeven met een RTL Z-uitzending op 5 september om 16.30 uur.

Er wordt dan in een aflevering van het televisieprogramma How It’s Done+ aandacht besteed aan de werkzaamheden van vertalers en tolken.

De daarop volgende maandag 7 september om 10:30 uur en donderdag 10 september om 16:30 uur worden de herhalingen uitgezonden.

Houd er rekening mee dat de uitzending wellicht een paar minuten eerder kan starten.

We zullen vanaf nu twee keer per week berichten via social media verspreiden. We willen op deze manier meer bekendheid genereren voor het vak. We waarderen het enorm als je deze af en toe wilt verspreiden onder je eigen netwerk!

CONVENANT

Naar aanleiding van de vorige buitengewone ALV over het convenant heeft het NGTV een werkgroep ingesteld die de bespreking van het convenant verder uitwerkt. Momenteel is het plan om op 10 oktober hierover weer met elkaar van mening te wisselen, op basis van een aantal door de werkgroep voorgestelde wijzigingen. Hoe we deze bijeenkomst willen gaan houden (het liefst natuurlijk in het echt, maar dat wordt toch vrij lastig...) is nog niet helemaal bekend.

Leden die na het bekijken van het webinar, bijwonen van de ALV en het doorlezen van de Q&A nog vragen of opmerkingen hebben, kunnen deze vóór 11 september 2020 via e-mail doorgeven: ammerins.moss-deboer@ngtv.nl. De werkgroep neemt deze dan mee in de beraadslagingen.

De Linguaan: vakblad voor tolken

Monitoring nieuwe systematiek

Afgelopen week hebben het NGTV, FNV Zelfstandigen en ZZP Nederland de koppen bij elkaar gestoken om de monitoring van de nieuwe systematiek van het ministerie van Justitie & Veiligheid vorm te geven. We willen een meldpunt inrichten waar alle opmerkingen centraal worden gemonitord. We verwachten dat dit meldpunt binnenkort een feit is. Eind september zitten alle partijen weer aan tafel bij het ministerie om afspraken te maken over de evaluatie, kwaliteitsbewaking etc.

De eerste aanbesteding volgens de nieuwe systematiek is inmiddels in de markt gezet. Het NGTV heeft hier ook binnenkort overleg over met enkele bemiddelaars om te zien wat er nu anders is geregeld.

JAARLIJKSE CONFERENTIE ONLINE

Leuk voor onze Spaanstalige collega’s! De Spaanse zustervereniging voor tolken en vertalers (ASETRAD) houdt volgende maand hun jaarlijkse conferentie op 1-2 oktober. Deze zal voor het eerst online worden gehouden, dus iedereen kan deelnemen, ongeacht de locatie.

Meer informatie

HOUD CYBERCRIMINELEN BUITEN DE DEUR

De coronacrisis gaat gepaard met een explosieve stijging van het aantal geregistreerde cybercrime-incidenten in Nederland. Veel zzp’ers denken dat hun bedrijf niet interessant is voor cybercriminelen, maar niets is minder waar. Hoe kun je op een veilige manier werken, om te voorkomen dat jouw gegevens (of die van je klanten of cliënten) in verkeerde handen vallen?

Kor de Boer neemt je mee in de wereld van privacy en cyberveiligheid, maar dan wel in begrijpelijke taal en voorziet je van praktische tips.

Na afloop kun je het later op je gemak nog eens terugkijken. Leden van PZO vullen een kortingscode in om het webinar gratis te bekijken. Deze kun je terugvinden in de ledenomgeving.

Donderdag 10 september
15.00
Gratis voor leden van PZO en dus ook voor NGTV-leden!

Meld je aan!
De Linguaan: vakblad voor tolken

Translatio

Er is weer een nieuwe Translatio gepubliceerd. Je vindt hem via onderstaande link.


Lees Translatio
De Linguaan: vakblad voor tolken

AGENDA

Nieuwe online bijeenkomst of een update van een bijeenkomst van een kring of sectie? Meld dit via communicatie@ngtv.nl.

AGENDA

© NGTV 2018 | www.ngtv.nl | Afmelden