Klik hier om deze nieuwsbrief online te bekijken

Nieuwsbrief 28 - 2020

NAJAARS PUBLIEKSCAMPAGNE TOLKEN EN VERTALERS

Op 5, 7 en 10 september besteedde RTL-Z in het programma How it's Done+ aandacht aan de werkzaamheden van tolken en vertalers.

Op social media is deze video inmiddels al vele malen gedeeld en hebben we al meer dan 4500 mensen bereikt. Voel je vrij om de video te downloaden via onderstaande link en deze te delen op je eigen profielen. Hoe meer mensen we met elkaar bereiken, hoe beter!

Video downloaden

CONVENANT

De werkgroep heeft afgelopen week op basis van de nog binnengekomen mailtjes het document met opmerkingen en aanbevelingen over het convenant afgerond en dit zal binnenkort worden gedeeld in voorbereiding op de inspraakbijeenkomst op 10 oktober a.s.

Tijdens deze bijeenkomst willen we graag met jullie in gesprek over onze bevindingen en aanbevelingen. De bijeenkomst wordt hybride; we hebben een paar plekken beschikbaar voor mensen die echt willen komen en de andere belangstellenden kunnen zich aanmelden en krijgen dan een link om in te loggen op Zoom. Na een inleiding praten we in aparte groepjes (break-out rooms in Zoom) verder over de verschillende hoofdstukken van het convenant.

Deelnemers kunnen zich voor twee rondes aanmelden. Lees de opmerkingen en aanbevelingen dus door en geef bij het aanmelden voor deze bijeenkomst dan aan welk(e) hoofdstuk(ken) jou vooral interesseren.

We gaan op 10 oktober nog niet stemmen over het convenant. Leden ontvangen nog nader bericht over de stemming. We hopen op een interessante bijeenkomst en zien jullie graag de 10e, ofwel in het echt of op het scherm!

De Linguaan: vakblad voor tolken

TiNT-dag

De Vereniging voor Nederlandstalige Terminologie (NL-Term) organiseert een online symposium (TiNT-dag), waar je gratis aan kunt deelnemen. Zowel dit als volgend jaar staat TiNT in het teken van de humanist Simon Stevin, terminoloog avant la lettre.

Het online symposium vindt plaats op 23 oktober 2020. De bijlage bevat het programma en een aanmeldlink. Wie zich aanmeldt, krijgt ook een link naar een kleine enquĂȘte over COVID-terminologie. Door die in te vullen, draag je wezenlijk bij aan een belangrijk onderdeel van het programma. Want bij TiNT is de deelnemer ook een actieve speler!

Meer informatie
De Linguaan: vakblad voor tolken

Does this sound right?

FIT Europe organiseert op 2 oktober van 18.30 tot 19.30 een gratis webinar over het onderwerp Does this sound right? Understanding the acoustics and health implications of RSI (remote simultaneous interpreting). Registreren kan via onderstaande link.

Registratie
De Linguaan: vakblad voor tolken

Gratis webinar

Op woensdag 23 september a.s. organiseert het South African Translator's Institute (SATI) een gratis webinar van 13.00 tot 14.00 uur over het onderwerp: Interpreting technology: what is available and can it work? Deelnemen kan eenvoudig via Zoom of Facebook Live.

Meer informatie
De Linguaan: vakblad voor tolken

Vertaalpleidooi nu ook in het Engels

De publicatie verTALEN voor de toekomst. Een nieuw vertaalpleidooi (2019) is nu ook in Engelse vertaling beschikbaar. Download het pleidooi via onderstaande link.

Downloaden

NIEUWSBRIEF PZO

  • Sobere Prinsjesdag
  • Steunpakket Tozo 2 verlengd tot juli 2021
  • Zelfstandig 3.0 - online evenement op 28 oktober
  • Online Academy
Lees de nieuwsbrief
De Linguaan: vakblad voor tolken

AGENDA

28 november 2020 - Algemene Ledenvergadering

Nieuwe online bijeenkomst of een update van een bijeenkomst van een kring of sectie? Meld dit via communicatie@ngtv.nl.

AGENDA

© NGTV 2018 | www.ngtv.nl | Afmelden