Klik hier om deze nieuwsbrief online te bekijken

Nieuwsbrief 2 - 2021

JUBILEUM! HET NGTV BESTAAT 65 JAAR!

Dit jaar bestaat het NGTV alweer 65 jaar. Er wordt flink nagedacht over leuke ideeën om dit te vieren. Maar hierin is jullie inbreng uiteraard onmisbaar! Wil je meedenken over of deel uitmaken van de feestcommissie voor dit jubileum of heb je andere ideeën? Stuur dan een berichtje naar wilma.tacoma@ngtv.nl. We horen heel graag van jullie!

STARTERSMAAND

Je wilt voor jezelf beginnen als tolk of vertaler, maar dit voelt als een grote sprong in het diepe. Waar begin je? Hoe bouw je een netwerk op? Waar vind je klanten? Wat ga je ze vragen? En wie zijn je collega's? In februari presenteert het NGTV de Startersmaand, met drie gevarieerde online evenementen, waarin de belangrijkste aspecten van ondernemerschap voor tolken en vertalers op een luchtige manier aan bod komen.

De drie bijeenkomsten geven samen een compleet beeld, maar je kunt ze ook afzonderlijk bijwonen.

Data:
1 februari 2021 - Aan het werk als tolk of vertaler
10 februari 2021 - Ondernemersbasics voor tolken en vertalers
18 februari 2021 - Een eigen plaats in de markt

Meer informatie en aanmelden
De Linguaan: vakblad voor tolken

Resultaten AVG-onderzoek

De samenwerking van FIT Europe en EUATC heeft geleid tot de publicatie van de EUATC Guidance, over de AVG met betrekking tot persoonlijke gegevens in vertalingen. Deze bruikbare publicatie is gratis te downloaden. Gebruik hiervoor de kortingscode EUATC&FIT_GDPR.

Downloaden
De Linguaan: vakblad voor tolken

European Language Industry Survey

Deze jaarlijkse enquête is weer gepubliceerd en kan tot 14 februari a.s. worden ingevuld. Op basis van de informatie uit deze enquête wordt beleid geformuleerd en worden beslissingen genomen. De resultaten worden eind maart gedeeld.

Vul de enquête in
De Linguaan: vakblad voor tolken

Vragen stellen aan vertalers van de EU

Tijdens de online DRONGO lunch update, aanstaande donderdag tussen 12u30 en 13u30, kunnen (taal)studenten, taalkundigen/vertalers en andere geïnteresseerden live vragen stellen aan EU-vertalers van de Europese Commissie en het Europees Parlement.

In een vraaggesprek zullen ook actuele ontwikkelingen op het gebied van vertaling en taalberoepen bij de EU aan bod komen.

Ik meld me aan

Online te volgen Tolk- en Vertaalcongres

De derde editie van het Tolk- en Vertaalcongres staat op 5 en 6 maart 2021 in het teken van 'Fair Play'. Dit thema wordt betrokken op de verhoudingen tussen stakeholders in de vertaalindustrie, op technologische ontwikkelingen en op maatschappelijke trends.

Het congres is er voor tolken en vertalers, taalprofessionals, vertaalbureaus, opleiders, studenten, brancheorganisaties en andere belanghebbenden, met name in Nederland en Vlaanderen.

Naar verwachting zullen 400 deelnemers het congres online volgen. Ze krijgen een gevarieerd programma aangeboden, met ruimte voor verdieping (Chris Durban, vertaler; rondetafelgesprekken), verbreding (Patrick Cadwell, DCU; Guillaume Deneufbourg, BKVT) én ontspanning (Mirjam Stolk, gebarentolk; Bert Keurentjes, Comedy in Doetinchem).

Inschrijvingen tegen scherpe tarieven
Entreetickets worden tegen een scherpe prijs aangeboden. Deelname voor één dag kost een reguliere deelnemer 50 euro (excl. btw), deelname aan het volledige congres zal slechts 80 euro (excl. btw) kosten. Voor studenten zijn er nog gunstigere formules.

Deelnemers kunnen PE-punten ontvangen voor deelname.

Lees meer
De Linguaan: vakblad voor tolken

AGENDA

Nieuwe online bijeenkomst of een update van een bijeenkomst van een kring of sectie? Meld dit via communicatie@ngtv.nl.

AGENDA

© NGTV 2018 | www.ngtv.nl | Afmelden