Klik hier om deze nieuwsbrief online te bekijken

Nieuwsbrief 4 - 2021

De Linguaan: vakblad voor tolken

Acquisitie

Op woensdag 24 maart 2021 organiseert de kring Hilversum-Utrecht een online bijeenkomst met als thema het vinden en binden van nieuwe klanten. Ook andere NGTV-leden en niet-leden zijn welkom. Meer informatie vind je via de link hieronder!

Meer informatie
De Linguaan: vakblad voor tolken

Together at Home

Van 24 - 26 februari 2021 wordt de conferentie Together at Home gehouden voor freelancers. Als lid van de FIT kunnen NGTV-leden gebruik maken van de vroegboekkorting!

Meer informatie

STARTERSMAAND

Op maandag 1 februari werd de Startersmaand afgetrapt met een boeiend en gevarieerd online evenement. Er volgt nog één bijeenkomst op 18 februari over o.a. het veroveren van een eigen plaatsje in de markt.

De eerste twee evenementen gemist? Geen probleem! De drie bijeenkomsten geven samen een compleet beeld, maar je kunt ze ook afzonderlijk bijwonen. Geef je dus snel op!

Meer informatie en aanmelden

HET NGTV IS JARIG!

Het NGTV bestaat deze maand 65 jaar. De echte verjaardag is op 22 februari, maar we willen er dit hele jaar door een feest van maken.

Normaliter ontvangt een jubilaris een cadeau van de feestgasten, maar als NGTV willen we het omdraaien en een cadeau weggeven:

  • aan tolken en vertalers die zich in februari aanmelden als lid. Zij ontvangen 10% korting op de contributie voor het lopende jaar.
  • aan de NGTV-leden die in dit gehele jaar een nieuw lid aanbrengen. Zij ontvangen naar keuze OF een korting van 10% op hun contributie 2022 OF een cadeaubon van bol.com t.w.v. het contributiekortingsbedrag. Stuur een mailtje naar ngtv@ngtv.nl met de naam van de persoon die op jouw advies lid wil worden en geef dan ook aan of je gebruik wilt maken van de korting of de cadeaubon.
  • Ben jij degene die dit jaar het 65e nieuwe lid van dit jaar aanbrengt? Dan ontvangen jullie allebei 50% korting op de contributie 2022.

OPROEP: Daarnaast zijn er plannen om een leuke, feestelijke dag te organiseren. Er zijn inmiddels enkele mensen die meedenken, maar we kunnen nog wel iemand gebruiken die leuke ideeën heeft.

Wil je alleen meedenken maar liever niet meedoen in de organisatie? Ook dan ben je van harte welkom!

Stuur een berichtje naar wilma.tacoma@ngtv.nl als je mee wilt werken en/of mee wilt denken.

Meer informatie over aanmelden als lid

PZO

Gratis scholing

Om alle werkenden in Nederland te stimuleren in hun ontwikkeling zijn er gratis opleidingen beschikbaar gesteld door de overheid. Deze regeling is beter bekend onder de naam NL Leert Door. Samen met Agile Scrum Group en Bureau Tromp heeft PZO subsidie aangevraagd en verkregen voor gratis trainingen ter waarde van €1200,- die zeer geschikt zijn voor zelfstandigen. Er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus wees er snel bij!

Webinar Effectief thuiswerken - 18 februari 2021

Met de wisselende coronamaatregelen probeer je waarschijnlijk om alle ballen in de lucht te houden met wat er op je af komt. Maar nu de maatregelen aanhouden ontkom je er niet aan om je werk- en privéleven op maat in te richten. Zodat je niet 's avonds alleen nog maar uitgeput op de bank wilt liggen. Effectief thuiswerken betekent dat je op langere termijn de energie erin houdt om productief te blijven en resultaten te boeken. In het webinar brengen we in kaart wat hiervoor nodig is.

De Linguaan: vakblad voor tolken

Training Trados

Van tijd tot tijd is het mogelijk om voor een grotere groep vertalers een training voor SDL Trados te regelen. Heb je interesse? Laat dit dan weten met een mailtje naar wilma.tacoma@ngtv.nl.

De Taalsector organiseert een reeks online lunchsessies met telkens een innovatieve taalonderneming: De Taalsector Challenge. Waarom challenge? Omdat er in elke sessie een drievoudige uitdaging zit:

  • de challenge die de taalonderneming is aangegaan
  • de taalonderneming als challenger op de markt;
  • de Q&A-sessie met uitdagende publieksvragen aan de taalonderneming.

Dit jaar trappen we af met CrossLang op 18 februari, van 12 tot 13u15.

CrossLang is gespecialiseerd in de automatisatie van vertaalprocessen en ontwikkelt onder meer neurale vertaalsystemen op maat van je business. CrossLang werkt samen onder meer met The Belgian Navy, NBN Co., LT-Innovate enz.

Deze sessie is zeer interessant voor vertalers die zich graag laten inspireren door de modernste vertaaltechnologieën.

Op 18 maart komt Textgain naar De Taalsector Challenge om te laten zien hoe ze in realtime de social media afspeuren op zoek naar hate speech.

Op 20 mei hebben we directeur Serge Verlinde van het Leuvense Instituut voor Levende Talen (ILT) te gast met de NT2 Schrijfassistent, een online schrijfhulp voor anderstaligen.

Meer informatie
De Linguaan: vakblad voor tolken

AGENDA

Nieuwe online bijeenkomst of een update van een bijeenkomst van een kring of sectie? Meld dit via communicatie@ngtv.nl.

AGENDA

© NGTV 2018 | www.ngtv.nl | Afmelden