Klik hier om deze nieuwsbrief online te bekijken

Nieuwsbrief 5 - 2021

HET NGTV BESTAAT VANDAAG 65 JAAR!

65 jaar geleden vond er een verkennende bijeenkomst plaats in een zaaltje in het Parkhotel in Amsterdam. Omdat het buiten zo'n -20 graden Celsius was, werden er niet veel mensen verwacht. De stoelen bleken echter niet aan te slepen. Lees hier het verhaal van het ontstaan van het NGTV!

Normaliter ontvangt een jubilaris een cadeau van de feestgasten, maar als NGTV willen we het omdraaien en een cadeau weggeven:

  • aan tolken en vertalers die zich in februari aanmelden als lid. Zij ontvangen 10% korting op de contributie voor het lopende jaar.
  • aan de NGTV-leden die in dit gehele jaar een nieuw lid aanbrengen. Zij ontvangen naar keuze OF een korting van 10% op hun contributie 2022 OF een cadeaubon van bol.com t.w.v. het contributiekortingsbedrag. Stuur een mailtje naar ngtv@ngtv.nl met de naam van de persoon die op jouw advies lid wil worden en geef dan ook aan of je gebruik wilt maken van de korting of de cadeaubon.
  • aan het lid dat dit jaar het 65e nieuwe lid van dit jaar aanbrengt. Zowel het bestaande lid als het nieuwe lid ontvangen 50% korting op de contributie 2022.
Meer informatie over aanmelden als lid
De Linguaan: vakblad voor tolken

20% korting op module Nederlands ITV

Of het nou is als tolk of als vertaler, een cultureel bemiddelaar moet zich thuis voelen in het Nederlands. Deze intensieve module geeft anderstaligen die zich al goed kunnen redden in het Nederlands, meer kennis en vaardigheden om nog beter te gaan lezen, spreken, luisteren en schrijven.

Bij voldoende aanmeldingen starten deze cursussen in maart. Als er op dat moment te weinig deelnemers zijn, starten de cursussen in het najaar 2021.

Meld je daarom voor eind februari aan!

Meer informatie

VACATURES BUREAU WBTV

Bij het Bureau WBTV zijn diverse vacatures beschikbaar:

Vacature lid Commissie beëdigde tolken en vertalers

Vacature plaatsvervangend voorzitter Klachtencommissie Wet beëdigde tolken en vertalers

Vacature voorzitter Commissie beëdigde tolken en vertalers

Meer informatie en aanmelden

WEBINAR: VIA LEDENZOEKER JE VINDBAARHEID VERBETEREN

Of je regelmatig benaderd wordt voor een tolk- of vertaalklus hangt onder meer af van hoe jij jezelf in de markt profileert. Een mooie kans wordt al geboden via de NGTV-ledenzoeker en de NGTV-persoonlijke pagina, waar je als NGTV-lid jouw vindbaarheid op basis van specifieke vaardigheden kan optimaliseren. Samen lopen we in een half uur tot drie kwartier stap voor stap door de onderdelen heen, bekijken we de profileringsvereisten en besteden we aandacht aan de 'Persoonlijke Pagina', de eigen mini-website in de NGTV-omgeving. Doe je mee?

Meer informatie en inschrijving

PZO

Bestaande regeling zoals de TVL zijn verruimd en er komen nieuwe regelingen voor bijvoorbeeld starters. Alle belangrijke regelingen en aanpassingen voor zelfstandigen zijn in het artikel onder de link op een rij gezet.

Lees het artikel
De Linguaan: vakblad voor tolken

Together at Home

Van 24 - 26 februari 2021 wordt de conferentie Together at Home gehouden voor freelancers. Als lid van de FIT kunnen NGTV-leden gebruik maken van de vroegboekkorting!

Meer informatie
De Linguaan: vakblad voor tolken

AGENDA

Nieuwe online bijeenkomst of een update van een bijeenkomst van een kring of sectie? Meld dit via communicatie@ngtv.nl.

AGENDA

© NGTV 2018 | www.ngtv.nl | Afmelden