Chinese kring

Beste collegatolken en -vertalers,

Yautina en ik, de coördinatoren van de NGTV Taalkring Chinees, willen jullie hierbij graag uitnodigen voor de volgende bijscholingscursus van de Taalkring Chinees. Op zaterdag 14 mei a.s. organiseren wij van 14.00 tot 17.00 uur een bijeenkomst over Chinees-Nederlands literair vertalen bij de Kargadoor in Utrecht. Inloop is vanaf 13:30.

Onze eerste spreker is literair vertaalster Annelous Stiggelbout (Focus Chinees) en onze tweede spreker is Anne Sytske Keijser, docente van Universiteit Leiden en literaire vertaalster. De sprekers zullen vertellen over hun werk en aan de hand van tweetalige voorbeelden (brontekst + vertaling) uitleggen hoe literair vertalen in zijn werk gaat en wat de keuzes zijn die je maakt bij het vertalen van een literaire tekst. Ook zal er worden uitgelegd hoe je zelf aan literaire vertaalopdrachten kan komen.

Het laatste uur zal worden besteed aan een kleine vertaalopdracht waarbij de deelnemers een aantal (door de sprekers gekozen) korte teksten moeten vertalen die we vervolgens met de groep zullen bespreken.

Het aantal PE-punten wat met deze cursus gehaald kan worden staat nog niet vast maar het zal, afhankelijk van het leeswerk vooraf, om 4 of 5 punten gaan.

Kosten: EUR 10 excl. BTW voor NGTV-leden en EUR 25 excl. BTW voor niet-leden.

Locatie: De Kargadoor, Oudegracht 36, 3511 AP Utrecht

Opgeven: via het formulier op de website: nadat je je hebt opgegeven ontvang je nog een mail met de te lezen teksten. Let op: vanwege de beperkte ruimte van de locatie werkt de aanmelding op een first come first serve basis. Zorg er aub voor dat je je op tijd aanmeldt.

Na afloop zijn we nog van plan om uit eten te gaan met de mensen die dat leuk vinden.
We hopen jullie in groten getale te zien op 14 mei!

Met vriendelijke groet,
Sebastiaan Breukel en Yautina Zhang