Kring Arnhem/Nijmegen online

Beste collega,

Hierbij wil ik je van harte uitnodigen voor een nieuwe bijeenkomst van de kring Arnhem-Nijmegen. De bijeenkomst zal online plaatsvinden via Zoom op maandag 3 april van 15.00 uur tot 16.30 uur.

De lezing Inclusieve taal’ wordt gegeven door Vivien Waszink.

Vivien Waszink studeerde Nederlandse taal en cultuur aan de Universiteit Leiden en specialiseerde zich in moderne taalkunde. Ze studeerde af op een scriptie over het woord leuk en is zich sindsdien met woorden en hun betekenissen blijven bezighouden. Vivien werkt sinds 2004 op het INT als onderzoeker/taalkundige, met als bijzondere aandachtsgebieden neologismen (nieuwe woorden), jongerentaal/hiphoptaal en (wetenschaps)communicatie. Vivien werkt mee aan het Algemeen Nederlands Woordenboek (ANW) en aan een woordenboek van neologismen. Bovendien vertelt Vivien graag op de radio (en soms ook op tv) over taal.

Omschrijving lezing:

Er is steeds meer aandacht voor inclusieve taal en veel dingen kunnen of ‘mogen’ niet meer. Over dit onderwerp schreef taalkundige Vivien Waszink het boek Dat mag je óók (al niet meer) zeggen. Tijdens deze online lezing gaat Vivien Waszink verder in op dit onderwerp. Waar moet je als vertaler op letten als het om inclusief taalgebruik gaat?

Met de lezing kun je 1,5 PE-punt verdienen.

De bijeenkomst is gratis voor NGTV-leden. Ben je (nog) geen lid van het NGTV? Dan bedragen de kosten €15,00 incl. btw.

Je kunt je aanmelden via onderstaand formulier of door een mailtje te sturen naar maaike@highlinetranslations.com.

Ik hoop jullie te zien op 3 april!

Vriendelijke groet,
Maaike Meijer