Kring Hilversum-Utrecht: stemtechnieken

Beste collega,

Hierbij nodigen wij je van harte uit voor een kringbijeenkomst van de kring Hilversum-Utrecht op vrijdagmiddag 29 september 2023 op een nieuwe locatie in Bussum. We spreken deze keer af in Wijkcentrum de Palmpit, aan Koekoeklaan 3 in Bussum (vlak bij station Bussum-Zuid).

Voor deze bijeenkomst hebben we opnieuw Claire King, stemactrice en presentatrice, uitgenodigd voor een vervolg. Het wordt een praktische stemworkshop voor tolken en vertalers, waarin je leert over stemzorg en tekstlezen.

We bespreken hoe je je stem in goede conditie houdt. Dit doen we door middel van leuke en makkelijk te onthouden, praktische oefeningen en informatie. Ook wordt er aandacht besteed aan hoe de stem werkt en hoe je deze optimaal kunnen gebruiken in je werk als tolk of bij andere werkzaamheden waarbij je je stem nodig hebt.

Zodra je stem is opgewarmd, gaan we spelen met verschillende teksten. Je komt erachter hoe je mensen kunt meenemen in een verhaal. Deze leuke workshop is ook voor degenen die graag willen leren hoe je een tekst interpreteert en tot leven brengt.

In haar werk als voice-over komt Claire allerlei verschillende soorten teksten tegen. Of het nu gaat om een commercial, een antwoordbericht of een e-learningtraining: het gaat steeds om het vertellen van een verhaal waar mensen naar willen luisteren.

We gaan dus spelen met teksten en met onze stemmen, en daarbij leren we van elkaar!

Deze workshop is een vervolg op de workshop ‘Stemtechnieken’ die Claire in april voor onze kring heeft gegeven. Kon je hier niet bij zijn? Geen probleem! Je kunt gewoon meedoen, Claire zal de essentiële informatie kort herhalen zodat iedereen haar verhaal kan volgen.

Je ontvangt 2 PE-punten voor het bijwonen van deze bijeenkomst.

De bijeenkomst ziet er als volgt uit:

13.30 uur – 14.00 uur: inloop met koffie en thee
14.00 uur – 16.00 uur: presentatie Claire King
16.00 uur – 17.00 uur: uitloop en napraten

De bijeenkomst is gratis voor leden van de kring Hilversum-Utrecht en voor andere NGTV-leden. Ook tolken en vertalers die geen lid zijn van het NGTV zijn van harte welkom. Voor hen bedragen de kosten € 35,00.

Wij verzoeken je om vóór 22 september deelname aan deze bijeenkomst door te geven via het onderstaande formulier.

Graag tot ziens op de kringbijeenkomst op locatie!
Met hartelijke groet,

Robbin Besselink en Mirjam Udo
Coördinatoren kring Hilversum-Utrecht