Kring Rotterdam: gedichten en liedteksten

Beste collega,

Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw en het is volop zomer. Voordat wij weer in relatieve zomerslaap gaan, een korte update vanuit de Rotterdamse kring van het NGTV.

Afscheid Lilian Overkamp als coördinator
Lilian Overkamp heeft wegens omstandigheden helaas besloten haar coördinatorschap neer te leggen. Lilian: “Ruim drie jaar heb ik met veel plezier bijgedragen aan het organiseren en coördineren van workshops voor de Kring. Vooral de fijne informele contacten met de Kringleden zullen me bij blijven, net als de energieke samenwerking met Christy.” Tijdens haar coördinatorschap heeft Lilian geweldig werk geleverd met het inrichten van achtergrondprocessen, waardoor er nu een solide systeem staat. Wij willen haar via deze weg danken voor haar inzet de afgelopen tijd!

Nieuwe co-coördinator
Sanne van Loosen zal het stokje van Lilian overnemen. Sanne: “Ik ben vertaler Nederlands-Engels en daarnaast freelance docent academisch schrijven aan het talencentrum van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Sinds 2014 organiseerde ik de NGTV Startersdag (tijdens de pandemie is dit de online Startersmaand geworden). Dit jaar draag ik het stokje over aan collega Christine Chatain, maar helemaal stil zitten lukt mij niet. Daarom kijk ik ernaar uit samen met Christy mooie bijeenkomsten voor de Kring Rotterdam te organiseren.”

SAVE THE DATE: de volgende bijeenkomst is op vrijdagmiddag 7 oktober 2022

Wat: Workshop Vertalen van gedichten en liedteksten
Waar: Goethe Institut, Westersingel 9 in Rotterdam
Wanneer: vrijdag 7 oktober 2022, 14.30 - 17.00 uur

Over deze workshop
Heb je stiekem altijd al gedacht dat het vertalen van poëzie echt iets voor jou was? Of staat creatief vertalen juist heel ver van je af, maar ben je toch wel benieuwd wat het inhoudt? Dit najaar opent Anne Oosthuizen ons nieuwe trainingsseizoen met een interactieve workshop over het vertalen van gedichten en liedteksten. De workshop is op onze vertrouwde locatie, het Goethe-Instituut.

Uitnodiging en nadere details volgen in september, maar zet hem nu alvast in je agenda! Wij wensen je voor nu een heel fijne zomer en hopen je in het najaar weer te zien.

Met collegiale groet,

Christy de Back (http://www.christydeback.nl/)
Sanne van Loosen (https://vanloosenvertalingen.nl/)
Coördinatoren van NGTV Kring Rotterdam