Kring Rotterdam: stressvrij werken

Als zelfstandig tolk of vertaler hebben we allemaal wel eens stress. Stress door te weinig werk, of stress door te veel werk. Of stress door de inhoud en aard van ons werk.

Daarom hebben we op vrijdag 31 maart 2023 Simone van de Wijdeven uitgenodigd om een workshop te geven voor de Kring Rotterdam van het NGTV. Aan de hand van theorie, praktische oefeningen en tips, leert zij je in deze workshop hoe je met stress om kunt gaan.

Na deze workshop kun je ….

  1. begrijpen hoe stress ontstaat
  2. stressklachten in jezelf herkennen
  3. stress in je werk voorkomen

Over Simone van de Wijdeven
Simone van de Wijdeven heeft zich als ervaren tolk omgeschoold tot gediplomeerd coach, gecertificeerd intervisiebegeleider en mediator. Ze begeleidt inmiddels tolken en vertalers die worstelen met dilemma’s op persoonlijk en professioneel gebied.

Simone is opgegroeid in Frankrijk, studeerde in Antwerpen en Moskou, en heeft veel gereisd in de voormalige Sovjet-Unie. Ze beweegt veel en heeft daardoor een open blik naar de wereld en de toekomst. Simone studeerde Franse Taal- en Letterkunde, Russisch, journalistiek, deed bijscholingscursussen bij de SIGV en KTV, zoals tolken in de GGZ. Al haar kennis zette ze in voor haar, ondertussen 30-jarige, tolkcarrière.

Eén element in de tolkenwereld miste ze echter: een platform waartoe je je als tolk en vertaler kunt wenden met vragen die je bezighouden. Hoe ga ik om met stress als ik simultaan moet tolken in de rechtbank? Wat doe ik met mijn eigen emoties in zaken die mij raken? Hoe kan ik als persoon groeien in mijn rol als tolk en vertaler? Daarom besloot ze zelf dit platform op te zetten: itsyou coaching en training. Haar coachpraktijk is erkend als opleidingsinstelling door bureau Wbtv.

Titel: Stressvrij aan het werk
Wanneer: Vrijdag 31 maart 2023, 15.00-17.00 uur
Waar: Het Goethe-Institut, Westersingel 9, Rotterdam
(een paar minuten lopen vanaf het Centraal Station of parkeer in een van de parkeergarages in de nabije omgeving)
PE: Je krijgt een deelnamecertificaat voor 2 PE-punten
Kosten: Gratis voor leden
Inschrijven: Stuur uiterlijk 28 maart een e-mail naar svloosen@xs4all.nl

Wil je de nieuwsbrief van de Kring Rotterdam ontvangen en als eerste op de hoogte zijn van nieuwe evenement? Stuur dan een e-mail naar svloosen@xs4all.nl.