Sectie Notariaat en Civiele Advocatuur

Deze bijeenkomst is afgelast in verband met het coronavirus.


Op vrijdag 24 april vindt van 13.00 tot 17.00 uur een studiemiddag plaats van de Sectie Notariaat en Civiele Advocatuur (Senoca) van het NGTV.

Plaats: Huis van de Wijk Buitenveldert, A.J. Ernststraat 112, 1082 LP Amsterdam

Sprekers en lezingen:

R.M. Slot: De wil als pijl

De vrije wil speelt een rol in het strafrecht -strafuitsluitingsgrond- en in het civiele recht bij het bepalen van de geldigheid van een overeenkomst, dus of deze zonder dwang is aangegaan.

René Slot (1956) studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam en behaalde zijn artsexamen aan de Rijksuniversiteit Leiden. In 2010 was hij al meer dan 30 jaar als arts werkzaam. Vanaf 2001 is hij werkzaam als complementair, antroposofisch en preventief arts op het gebied van de integrale geneeskunde. Hij heeft een boek geschreven over de wil, getiteld “de Wil is een Pijl.”

Mr. K.G.O. Afriyieh & Thomas Philippo: De beide zijdes van de aanbestedingsmedaille

Actueel onderwerp, gezien het feit dat de vraag leeft of overheidsaanbestedingen van (vooral) tolkdiensten wel op goede gronden en op juiste wijze tot stand zijn gekomen.

Kwaku Afriyieh is advocaat. Voordat hij zijn stap maakte naar de advocatuur was hij al werkzaam als juridisch adviseur met een eigen kantoor en heeft hij als vaste adviseur zaken behandeld en adviezen gegeven aan diverse ondernemingen en overheden op het gebied van aanbestedingsrecht en civielrechtelijk bouwrecht. De heer Afriyieh mag zich dan ook met recht specialist noemen in het aanbestedingsrecht, vastgoedrecht en ruimtelijk ordeningsrecht.

Thomas Philippo is Senior inkoopadviseur. Hij is meer dan 15 jaar actief in de vakgebieden: contractvorming, inkopen en aanbesteden, voornamelijk voor gemeenten. Hij heeft uitgebreide ervaring met het omschrijven en op de markt brengen van overheidsopdrachten voor leveringen, diensten en werken.

Reacties/aanmeldingen/informatie: barelli.translator@gmail.com

Gratis voor leden van het NGTV.
Niet-leden van het NGTV: €20,00.

De deelname is goed voor 3 PE-punten