Spaanse kring: Meesterlijk Zwart

Beste collega,

Hierbij nodigen we je van harte uit voor de volgende bijeenkomst van de Spaanse taalkring.

Op 17 februari willen we een bezoek brengen aan Kunstmuseum Den Haag om de tentoonstelling Meesterlijk Zwart uit het oeuvre van couturier Cristóbal Balenciaga te bezoeken. We krijgen hier een rondleiding van een ervaren museumgids.

Cristóbal Balenciaga (1895 – 1972) werd beschouwd als ‘le maître’ onder de couturiers. “Als haute couture een orkest is, dan is Balenciaga de dirigent en de rest van ons slechts de musici die de aanwijzingen van de meester volgen”, zei Christian Dior eens. De Spaanse modeontwerper stond bekend als een strenge couturier die zijn werk als zijn religie beschouwde. Zijn sculpturale en complexe vormen kwamen het beste uit in een van zijn favoriete kleuren: zwart. Kunstmuseum Den Haag brengt met de modetentoonstelling Meesterlijk Zwart – uit het oeuvre van couturier Cristóbal Balenciaga een eerbetoon aan zijn oeuvre in deze kleur. Meer dan 100 topstukken uit de collecties van Palais Galliera en Maison Balenciaga stelen de show in Den Haag. Het is voor het eerst dat zo’n grote selectie werken van Balenciaga in Nederland te zien is.

Praktische informatie

Datum en tijd: vrijdag 17 februari 2023 van 14:45 tot 16:15 uur
Locatie: Stadhouderslaan 41, 2517 HV Den Haag
Uitgebreide route-informatie vind je hier. Informatie over de toegankelijkheid vind je hier.

Thema: Bezoek tentoonstelling Kunstmuseum Den Haag: Meesterlijk Zwart uit het oeuvre van couturier Cristóbal Balenciaga
Rondleiding: Elanor van der Zwet en/of Monique Varma

Aantal PE-punten: 1 PE-punt
Kosten: De rondleiding is gratis voor NGTV-leden, niet-NGTV-leden betalen € 7,50 excl. BTW*
LET OP: De entreekosten zijn voor eigen rekening. Je dient zelf een kaartje te kopen. Hierbij een overzicht van de entreeprijzen:

Jeugd t/m 18 jaar - gratis
Jongeren 19-25 jaar - € 8
Museumkaart - gratis
Voltarief - € 16
Vriendenloterij VIP-kaart - gratis

Je kunt een kaartje online kopen voorafgaand aan de tentoonstelling via deze link of op de dag zelf bij de kassa van het museum.

Aanmelden en betalen kan via het onderstaande formulier.

Programma

14:30 -14.45 uur: Verzamelen in het Kunstmuseum en aftekenen presentielijst
14:45 uur: In verband met het grote aantal aanvragen voor rondleidingen hanteert het museum een strikte planning. Daarom moeten we 15 minuten vóór aanvang van de rondleiding bij het museum aanwezig zijn. Melden bij de infobalie in de centrale hal, waar de gids op ons wacht.
15:00– 16:00 uur: Bezoek tentoonstelling en rondleiding
Vanaf 16.15 uur: Eventueel samen iets drinken en/of eten als er genoeg animo hiervoor is

Wacht niet te lang met aanmelden! Laat ons uiterlijk 8 februari weten of je komt. Als je vragen hebt, neem contact met ons op dit e-mailadres: spaanse.kring@ngtv.nl.

Met vriendelijke groet,
Mònica y Mila
Coördinatoren van de Spaanse Kring