Speeddaten met ervaren vertalers - Den Haag

Datum: zaterdag 12 september 2020
Start: 10 uur
Einde: 14 uur
Kosten: €30,- ex btw
PE-punten: 3 tot 4
Locatie: Het Kalhuis, Badhuisstraat 177, Scheveningen

Deze bijeenkomst is inclusief een lunch.

Je kunt je tot en met 4 september aanmelden.

Concept:
Speeddating met ervaren vertalers is een informele manier van kennisdeling. Tijdens de sessie zijn zeven ervaren vertalers beschikbaar voor het beantwoorden van alle mogelijke vragen over het werk van een freelance vertaler. De deelnemers (beginnende of herintredende vertalers) zitten in groepjes van twee aan tafel met een van de ervaren vertalers en mogen gedurende 20 minuten alle relevante vragen aan deze vertaler stellen. Na 20 minuten klinkt er een belsignaal en is het tijd om te wisselen. Zo krijgen de deelnemers de kans om aan alle ervaren vertalers hun vragen te stellen.

Voorbereiding: de deelnemers maken vooraf een lijst met vragen die zij graag door elk van de ervaren vertalers beantwoord zouden willen zien. Dit kan variëren van administratie en belasting tot het werken met CAT-tools, marketing of specialisatie.

De ervaren vertalers zijn:

Anouschka Schutte, medisch vertaler, beëdigd, Engels, Spaans en Nederlands, sinds 1998 werkzaam als freelance vertaler. Geeft sinds kort ook trainingen over ondernemen.

Lucienne Heemskerk, leverancier van vertalingen en andere (ver)taaldiensten, Frans, Duits en Nederlands, voornamelijk marketing (mode, cosmetica, voeding, huishoudelijke apparaten, speelgoed...) en toerisme. Freelance vertaler sinds 2010 (daarvoor ook vertaler in loondienst).

Leandra Zoulfoukaridis, beëdigd vertaler Nieuwgrieks sinds 1998, juridisch, financieel, zakelijk, allerlei officiële documenten. Freelance vertaler sinds 01-01-2009, daarvoor tien jaar werkzaam in de luchtvaart met vertalen als onderdeel van de werkzaamheden. Op dit moment ook op freelancebasis werkzaam als notulist en bestuursondersteuner, voornamelijk gericht op talige klussen.

Astrid M. den Besten, juridisch vertaalster Ned. <-> Eng., beëdigd, drs. + mr.; 31 jaar geleden (in 1989) begonnen als vertaalster, sinds 2017 weer freelance na dienstverbanden bij zowel (gespecialiseerde) vertaalbureaus als commerciële mondiale organisaties; gaf/geeft af en toe (taal)trainingen

Karen Stuurman, beëdigd vertaler Engels en Italiaans, ruim 25 jaar ervaring als juridisch vertaler, mede-eigenaar van een vertaalbureau gespecialiseerd in juridisch en financieel vertaalwerk, ervaren gebruiker van SDL Trados.

Mariëlle Klein, beëdigd vertaler Nederlands, Engels en Spaans (HIVT/RUCA). Gespecialiseerd in financieel-economische, fiscale, commerciële en juridische teksten. In 1992 begonnen als zelfstandige, vanaf 1994 werkzaam bij Deloitte (Wetenschappelijk Bureau van Deloitte Belastingadviseurs B.V.).

Hans van Bemmelen is 34 jaar geleden begonnen als freelance vertaler. Hij vertaalt technische documenten van het Nederlands naar het Engels, op basis van een gedegen begrip van de relevante technieken. Ook schrijft hij cursusmateriaal en artikelen voor bedrijfsmagazines.

Bereikbaarheid en parkeren:

in de buurt kun je tot 13 uur gratis parkeren. Daarna kost het €1,70 per uur. In de buurt is ook een supermarkt waar je gratis kunt parkeren. Als je met het OV komt, kun je vanaf Den Haag Centraal de tram nemen (lijn 9) tot het Circustheater. Vanaf daar is het nog 4 minuten lopen.