Taalkring Frans: strafrecht

Bonjour à tous et à toutes,

Zoals we al aangekondigd hebben, is er op vrijdag 10 november vanaf 14.00 uur weer een bijeenkomst van de Taalkring Frans. Advocaat strafrecht Joost Jaspers zal die middag een bijzonder interessante lezing voor ons verzorgen over het Nederlandse en Franse strafrecht. Hij zal zijn verhaal illustreren aan de hand van boeiende praktijkvoorbeelden.

Joost Jaspers is advocaat in Breda. Hij begeleidt Nederlandse bedrijven en particulieren bij juridische zaken in Frankrijk. Ook staat hij ondernemers en particulieren bij in juridische kwesties met de overheid, zoals gemeenten, provincies, waterschappen en Rijk.

Van oorsprong heeft hij een taalkundige en vertalersachtergrond Frans, maar later is hij afgestudeerd in Nederlands recht. Hij werkt voor overheden, ondernemers en particulieren.

De bijeenkomst is bij restaurant Seven (Mariaplaats 7) in Utrecht, waar we een zaal hebben gehuurd. Deze locatie ligt vlakbij het station.

Programma:

13.30 uur: inloop met koffie en thee
14.00 uur: lezing, deel 1
14.45 uur: pauze met koffie en thee
15.00 uur: lezing, deel 2
15.45 uur: einde lezing
uitloop tot 16.00-16.30 uur

Het belooft een leuke interactieve bijeenkomst te worden. En er is uiteraard een mogelijkheid om na afloop nog iets te drinken in het restaurant van Seven.

Je kunt PE-punten ontvangen voor het bijwonen van deze bijeenkomst.

Dit onderwerp is heel relevant voor veel vertalers en tolken. We hopen dan ook op veel inschrijvingen!

De bijeenkomst is gratis voor leden van het NGTV. Ook tolken en vertalers die geen lid zijn van het NGTV zijn van harte welkom. Voor hen bedragen de kosten € 35,00.

Wij verzoeken je om vóór 3 november deelname aan deze bijeenkomst door te geven via het onderstaande formulier.

Au plaisir de vous voir le 10 novembre,
Chaleureusement,
Juliëtte van der Avoort en Tineke Roeters