Onderwijspact Utrecht

Het NGTV heeft van het Onderwijspact Utrecht een uitnodiging gekregen om mee te werken aan een voorlichtingsbijeenkomst die zij voor tolken en vertalers willen organiseren. Het onderwijspact is een samenwerkingsverband van 23 schoolbesturen voor VO, MBO en HO in de regio Utrecht. De bijeenkomst vindt in Utrecht plaats in samenwerking met de Hogeschool Utrecht en de Universiteit Utrecht. De definitieve locatie wordt later bekend gemaakt.

Op 28 januari 2020 wordt een voorlichtingsavond georganiseerd voor tolken en vertalers die, naast hun werk als tolk of vertaler, ruimte kunnen of willen maken voor een aanvullende carrière in het onderwijs. Het gaat om docenten voor de talen waar een tekort in is of waar een tekort dreigt te ontstaan: Engels, Duits, Nederlands en Frans.

Het Onderwijspact is op zoek naar enthousiaste leraren! Heb je wel eens overwogen om jouw passie voor je taal te delen met anderen? Of ben je toe aan een aanvullende uitdaging? In het onderwijs word je met open armen ontvangen. Taal is immers meer dan alleen woorden en spreken, het gaat ook om de maatschappelijke waarde ervan. En die maatschappelijke waarde is relevant juist in het onderwijs, daar waar de nieuwe generatie wordt opgeleid.

Het programma ziet er als volgt uit:

18:30 – 19:00 Inloop
19:00 – 19:10 Opening door vertegenwoordiger NGTV
19:10 – 19:30 Werken in het onderwijs; interviews met (hybride) docenten
19:45 – 21.00 Informatiemarkt

  • Werken in het onderwijs: in gesprek met leraren, schoolleiders en onderwijs-HR-medewerkers.
  • Bevoegd lesgeven: in gesprek met opleiders uit de regio.
21:00 Einde programma


Locatie
Het Amadeus Lyceum, Burchtpoort 3, 3452 MD Utrecht. Er is daar veel parkeerruimte en de school is goed bereikbaar met het OV.

Aanmelden kan via welkom@utrechtleert.nl.