Speeddating met ervaren vertalers

Datum: zaterdag 7 september 2019

Start: 10.00 uur
Einde: 14.30 uur (aansluitend de mogelijkheid om aan te sluiten bij de Eindhovense Vertalersborrel)

Locatie: Stads Bar & Food (Paradijslaan 48 in Eindhoven, bereikbaar met OV en auto, betaald parkeren in de buurt)

Concept:
Speeddating met ervaren vertalers is een informele manier van kennisdeling. Negen ervaren vertalers zijn op deze dag beschikbaar voor het beantwoorden van alle mogelijke vragen over het werk van een freelance vertaler. De deelnemers (beginnende of herintredende vertalers) zitten in groepjes van twee aan tafel met een van de ervaren vertalers en mogen gedurende 20 minuten alle relevante vragen aan deze vertaler stellen. Na 20 minuten klinkt er een belsignaal en is het tijd om te wisselen. Zo krijgen de deelnemers de kans om aan alle negen vertalers hun vragen te stellen.

De vertalers, met in totaal ruim 200 jaar ervaring in het vak, zijn beschikbaar voor het beantwoorden van algemene vragen over het werk als vertaler en zelfstandig ondernemer, en hebben elk ook hun eigen specialisatie (juridisch, medisch, technisch, boekvertaler). Vraag ze het hemd van het lijf!

Doelgroep:
Speeddating met ervaren vertalers is bedoeld voor vertaalstudenten, beginnende vertalers en herintreders die weer aan de slag willen als vertaler.

Dagprogramma:
We beginnen om 10 uur, met een korte inleiding en uitleg. Daarna gaan we aan de slag. Om 12.30u hebben we lunchpauze, en om 13.00u gaan we weer verder. Om 14.30u is het dagprogramma klaar, maar de deelnemers hebben de mogelijkheid om aansluitend deel te nemen aan de Eindhovense Vertalersborrel die om 15.00u van start gaat op dezelfde locatie.

Kosten:
Voor de kosten hoef je het niet te laten! We hebben voor deze eerste editie een speciaal pilot-tarief ingesteld. Deelnemen aan deze dag kost €25.00 exclusief btw. Voor deze kosten ontvangt de deelnemer een factuur. De kosten moeten bij aanmelding worden voldaan via een Tikkie-betaalverzoek of bankoverschrijving. Drankjes en lunch zijn niet bij de kosten inbegrepen en moeten apart worden voldaan op de locatie.

Lunch:
Deelname aan de lunch is niet verplicht, maar wel mogelijk. De lunch is een mooi moment om even met de andere deelnemers te praten over je ervaringen tot dusver. Stads biedt een menu aan met drie opties: vlees, vis en vegan. Andere dieetwensen kunnen vooraf worden doorgegeven (in sommige gevallen tegen een meerprijs). De kosten voor de lunch bedragen €9.50 pp, zonder eventuele drankjes. De kosten van de lunch zijn niet inbegrepen bij de kosten voor de speeddating-workshop.

Informatie over inschrijven en de aanwezige vertalers vind je hier.