Zomeruitje Kring MOB, Den Haag en WB/Zeeland

Uitnodiging voor een middag met gasten uit andere Kringen: rondleiding Tweede Kamer, lunch en themawandeling Indisch Den Haag

Beste leden van de Kringen Den Haag, Rotterdam, Midden- en Oost-Brabant, Zeeland en West-Brabant,

Jaren geleden waren de Kringen Den Haag en Midden- en Oost-Brabant al een middag gezamenlijk op stap in Den Haag en later ook nog in Eindhoven. Dat gaan we nu weer doen en wederom beginnen we in Den Haag.

Programma van de bijeenkomst op zondag 10 juni 2018

8:44 uur Vertrek Eindhoven, intercity direct (of vanaf een ander station, met een trein die ook even na 10 uur aankomt in Den Haag)

10:12 uur Aankomst Den Haag Centraal

Wie dat wil neemt een beker koffie mee voor onderweg

10:30 uur Verzamelen in de Tweede Kamer, ingang Plein 2; controle door de beveiliging

(dat gaat tegenwoordig net zoals op een luchthaven en kost dus wel even tijd).

Bezoekers laten desgevraagd een rijbewijs, paspoort of identiteitskaart zien.

Tekenen presentielijst

11-13 uur Rondleiding door de Tweede Kamer der Staten-Generaal, verzorgd door parlementsstenograaf en collega-vertaler Kees van der Zwart, die ook een van de vaste rondleiders van de Tweede Kamer is en ons alles kan vertellen over het gebouw, de geschiedenis, het reilen en zeilen binnen de Kamer, plenair en in de commissies, en het werk van de parlementaire verslagleggers, thans medewerkers Dienst Verslag en Redactie geheten.

13-14:30 Lunch (op eigen kosten) in Restaurant Dudok

14:30-16 uur Themawandeling onder leiding van een gids van Het Gilde Den Haag over Indisch Den Haag. We worden meegenomen langs talloze herinneringen aan de 'Gordel van Smaragd' in de binnenstad. We zien de sporen in de architectuur van kantoor- en winkelpanden en horen de verhalen over de rijke Indische geschiedenis van de residentie op politiek, commercieel, cultureel en culinair gebied.

vanaf 16 uur voor wie dat wil: op eigen kosten borrelen en later een hapje Indonesisch eten in Restaurant Garoeda op de Kneuterdijk

We bezoeken de Tweede Kamer op wens van de Kring MOB. Veel leden van de Kring Den Haag hebben vorig jaar al deelgenomen aan de rondleiding aldaar. Voor hen is het uiteraard ook mogelijk om slechts aan te schuiven bij de lunch en/of zich aan te sluiten bij de themawandeling later in de middag. Laat dat a.u.b. wel weten bij de aanmelding, in verband met de reserveringen die wij moeten maken.

Aanmelding graag uiterlijk woensdag 6 juni per e-mail aan j.ammon@hetnet.nl. Bij aanmelding graag je Rbtw-nummer vermelden en waar je allemaal bij wilt zijn (Tweede Kamer, lunch, Indisch Den Haag, borrel, avondeten). Voor de leden van de Kring MOB die zich al bij de eigen kring hebben aangemeld: graag definitief aanmelden via e-mail naar j.ammon@hetnet.nl.

Voor de rondleiding in de Tweede Kamer geldt een maximale groepsgrootte van 25 personen en een tweede gids daarvoor is die middag niet beschikbaar. Dus meld je snel aan. Voor de themawandeling kan een tweede gids geregeld worden.

Deelnemers aan de rondleiding én de themawandeling kunnen rekenen op 3,5 PE-punten. De daartoe benodigde papieren krijgen zij een paar dagen voor de bijeenkomst toegestuurd door de Kring Den Haag.

Kosten: deelnemers betalen zelf hun reiskosten, de lunch (en, indien van toepassing, de borrel, al dan niet met aansluitend avondeten). Kringleden die niet (meer) NGTV-lid zijn, betalen voor hun deelname ter plaatse de gebruikelijke 10 euro aan penningmeester Jolanda.

Je kunt hier de officiële uitnodiging voor 10 juni downloaden.

Wij hopen op grote belangstelling bij jullie allemaal!

Hopelijk tot ziens op 10 juni 2018 en vriendelijke groet,

NGTV Regionale Kring Den Haag

Tiny Mulder en Jolanda Ammon
Coördinatoren van de Kring Den Haag

(redactie: Foto Maxvandaag.nl)