FIT Europe


Het NGTV is lid van de Fédération Internationale des Traducteurs (FIT) een internationale federatie van verenigingen van tolken en vertalers.

 • Artikel en overzicht Europese workshops, 6 maart 2018. FIT Europe deelt regelmatig interessante artikelen met haar leden.

  1. Deze keer het artikel Can the machines speak your language door Dr. Joss Moorkens van DCU, Ierland, waarin hij aangeeft dat er, ondanks de technologische vooruitgang met betrekking tot vertaalmachines, nog altijd een enorme behoefte is aan menselijke vertalers.

  2. De lijst met Translating Europe Workshops for 2018 die is samengesteld door de Europese Commissie. FIT Europe hoopt hier binnenkort nog twee workshops aan toe te voegen.
 • Nieuwsbrief over de Europese AVG, de GDPR, 28-02-2018 De nieuwe EU-wetgeving, General Data Protection Regulation (GDPR, Regulation (EU) 2016/679) wordt van kracht op 25 mei 2018. Klik hier voor de gehele brief.
 • FIT Europe heeft nu officieel een nieuw bestuur. Klik hier voor het Franse persbericht . Klik hier voor het Engelse persbericht.
 • Conferentie FIT Europe 2017
  Van 10 tot en met 12 november heeft Isabella Massardo als afgevaardigde van het NGTV en lid van de Federation Internationale des Traducteurs (FIT) deelgenomen aan de tweedaagse conferentie van FIT-Europe. Ook directeur NGTV Wilma Tacoma en voorzitter Paula Kager hebben actief deelgenomen aan deze conferentie.

  FIT-Europe stond op 10 november in zijn geheel in het teken van The role of translators and interpretors in a changing world. Op 11 november waren er verschillende algemene vergaderingen.

  Klik hier voor het uitgebreide verslag van Isabella Massardo en klik hier voor de blog van voorzitter Paula Kager. De presentaties, verslagen en algemene documenten van FIT-Europe en onder meer het APTIC-FIT Europe-congres zijn voor de leden van het NGTV toegankelijk door op deze link te klikken.