Website - Tips voor SEO-gericht schrijven

Door SEO (search engine optimization) in te zetten op je website komt je site beter in de zoekresultaten van Google naar voren. Hier een paar tips.

Zorg voor content, het liefst originele content

Google herkent tekst die vaak voorkomt op verschillende websites (teksten die websites van elkaar kopiëren) en geeft hiervoor "strafpunten". Hoe meer originele content de website heeft, hoe hoger de website in de zoekresultaten verschijnt. Hoe origineler, hoe beter!

Voorkom dat in een artikel alleen een titel staat plus een link die onmiddellijk doorlinkt naar een externe website
Hoe langer een bezoeker op de website blijft, hoe beter. Ook dat is SEO. Er moet dus aanzienlijk meer te lezen zijn in een artikel dan alleen twee regels introductietekst en een link naar een andere website. Schrijf zoveel mogelijk artikelen met titel, subtitel, teaser en hoofdtekst.

Onderaan de tekst kun je de bron van het artikel noemen en doorlinken naar de website waar de informatie vandaan komt. Dit doorlinken naar een andere website is ook SEO. Doordat je de websitebezoeker eerst wat te lezen geeft op de NGTV-website (content = SEO, bezoektijd = SEO) en hem vervolgens laat doorklikken naar een externe website (doorlinken = SEO) sla je drie vliegen in één klap.

Vermeld de talen waarin je werkt, in een relevante context

Je website zou niet alleen gevonden moeten worden als mensen via Google zoeken op "vertaler" of "tolk", maar ook als ze zoeken op "vertaler Frans" of "tolk Pools". Vermeld dus met enige regelmaat je werktalen, zonder dat de tekst daardoor onleesbaar wordt. Als je dit soort zoekwoorden te vaak vermeld, verlaagt dat je ranking weer. Zoek dus naar een goede balans!

Tot slot: Lees de Startersgids voor SEO van Google zelf goed door. Deze wordt elke keer bijgewerkt en bevat de laatste informatie.