Wervingsactie! Leden brengen leden aan

Het NGTV is opgericht in 1956 en de grootste beroepsvereniging voor professionele tolken en vertalers. Word ook lid voor nog geen € 16,- per maand (€ 12,- per maand voor kandidaat-leden en voor leden die de leeftijd van 65 jaar hebben bereikt). Daarnaast betaal je als NGTV-lid in 2018 slechts € 13,- per jaar voor het lidmaatschap van PZO-ZZP.

Redenen om nu lid te worden of om een collega aan te moedigen om lid te worden:

MÉÉR stem voor tolken en vertalers
Het NGTV zorgt ervoor dat jouw stem als tolk of vertaler gehoord wordt; bij de overheid, het bedrijfsleven, de rechtspraak, andere beroepsverenigingen, opleidingen, zusterorganisaties, vertaalbureaus, koepelorganisaties en op alle andere plaatsen waar over het vak wordt beslist.

Imagoverbetering
Het NGTV genereert zo veel mogelijk positieve media-aandacht voor de beroepen van tolk en vertaler en richt de aandacht op tolken en vertalers die het vak echt goed beheersen en daar serieus mee bezig zijn. Het NGTV-lidmaatschap biedt daarbij een grote meerwaarde; je kunt het als kwaliteitskeurmerk gebruiken.

Vindbaarheid
Via de ledenzoeker op de website kunnen opdrachtgevers zoeken op brontaal, doeltaal, regio, specialisatie, werkveld, etc. zodat je als NGTV-lid snel wordt gevonden.

Informatievoorziening
Via de website, nieuwsbrieven, het vakblad de Linguaan (gratis voor leden) en social media houdt het NGTV je op de hoogte over alle zaken die voor tolken en vertalers van belang zijn.

Kringen en secties
Het NGTV heeft regionale kringen, taalkringen en vakinhoudelijke secties. Hierin ontmoet je collega’s, krijg je Permanente Educatie aangeboden en kun je zaken bespreken die van belang zijn voor de beroepsuitoefening.

Jouw voordelen
Als lid krijg je via het NGTV scherpe tarieven voor de beroeps- en/of bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor tolken en vertalers via Schouten Verzekeringen, overige verzekeringen en officieel papier voor beëdigde vertalingen. Verder kun je als lid gratis gebruik maken van de eerstelijns juridische ledenservice, fiscaal en bedrijfseconomisch advies, ledenbijeenkomsten, algemene helpdesk, helpdesk voor starters, algemene voorwaarden en erecode, etc. Zo verdien je je contributie snel terug!

Lid worden?
Word nu lid of breng een nieuw lid aan. In beide gevallen kun je kiezen uit vier cadeaus:

  1. Gedurende één jaar € 30,- korting op de premie voor de beroeps- en/of de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering via Schouten Verzekeringen
  2. Eenmalig € 30,- korting op de toegangsprijs voor de Hiëronymusdag
  3. The Marketing Cookbook for Translators! van Tess Whitty. Dit boek geeft je handige tips hoe je je marketing kunt vormgeven in de grappige vorm van een kookboek.
  4. Het boek Taal is Business van Frieda Steurs, over de macht van taal in de economie en samenleving en de ontwikkeling van de taalindustrie.

Download het formulier Aanvraag NGTV-lidmaatschap op de website of vraag dit aan bij het NGTV-secretariaat. Het ingevulde formulier met bijlagen kan worden geretourneerd naar het NGTV-secretariaat.

Breng jij een nieuw lid aan? Stuur dan een mail naar het secretariaat met de NAW-gegevens van het nieuw te worden lid. Geef in die mail gelijk aan welk cadeau je wilt ontvangen (zolang de voorraad strekt).

Check ook deze pagina op de website waar je de brochures van het NGTV kunt downloaden.