PZO is samenwerking aangegaan met Privacy Zeker

PZO is een samenwerking aangegaan met Privacy Zeker zodat jij als ondernemer op een betaalbare en eenvoudige wijze kunt voldoen aan de AVG. Privacy Zeker heeft een tool ontwikkeld waarmee jij als ondernemer op een simpele en betaalbare manier kunt voldoen aan de privacywetgeving. Leden van het NGTV zijn ook direct lid van PZO. Ook leden van het NGTV kunnen dus met de kortingscode gebruik maken van de tool van Privacy zeker.

Lees hieronder het gehele artikel uit de nieuwsbrief van PZO. De volledige nieuwsbrief is te lezen via deze link.


Ben jij klaar voor de komst van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)?

Op 25 mei 2018 is het zover, de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) gaat van kracht. Organisaties die persoonsgegevens verwerken krijgen meer verplichtingen. De AVG is dus niet alleen van toepassing op grote bedrijven en organisaties. Ook de zelfstandige ondernemer verwerkt persoonsgegevens en is daardoor verantwoordelijk om te voldoen aan de nieuwe privacywetgeving. Het belangrijkste aan de wetgeving is dat je op een juiste manier omgaat met persoonsgegevens zodat deze niet op straat komen te liggen. Lees verder om meer te weten te komen over de AVG en de tool van Privacy Zeker.

Binnen de AVG ben je verplicht aan te geven waarom je persoonsgegevens verwerkt, wat voor persoonsgegevens je verwerkt, met wat voor soort partijen de persoonsgegevens worden gedeeld, hoe lang de persoonsgegevens worden bewaard, wanneer de gegevens buiten de grenzen van de EU zijn gegaan. De meest voor de hand liggende persoonsgegevens zijn iemands naam, adres, en woonplaats. Daarnaast hebben de personen waarvan je gegevens verwerkt het recht om de gegevens te laten aanpassen of verwijderen en kan de persoon een klacht indienen bij de toezichthouder. Je kunt deze gegevens bijhouden in een register. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) biedt informatie die je kan helpen om de AVG na te leven. Zoals de website hulp bij privacy en de AVG-regelhulp.

Om de lasten te verminderen, is het verstandig zo min mogelijk persoonsgegevens op te slaan en te verwerken. Om zelfstandigen te helpen is PZO een samenwerking aangegaan met Privacy Zeker, zodat jij als ondernemer op een betaalbare en eenvoudige wijze kunt voldoen aan de AVG. Privacy Zeker heeft een tool ontwikkeld waarmee jij als ondernemer op een simpele en betaalbare manier kunt voldoen aan de privacywetgeving. Met deze tool krijg je onder andere een privacy training, ondersteuning bij datalekken, een verwerkers register en een cookieverklaring. Leden van PZO kunnen met korting een abonnement afsluiten. Maak gebruik van de kortingscode PZO2018 en krijg direct voordeel op de dienstverlening bij een abonnement van 2 jaar vanaf 175 euro per jaar. Kijk op www.privacyzeker.nl voor meer informatie over de dienstverlening van Privacy Zeker.

Bron: Nieuwsbrief PZO maart 2018