Het NGTV bestaat 65 jaar en pakt uit!


Het NGTV bestaat deze maand 65 jaar. De echte verjaardag is op 22 februari, maar we willen er dit hele jaar door een feest van maken.

Normaliter ontvangt een jubilaris een cadeau van de feestgasten, maar als NGTV willen we het omdraaien en een cadeau weggeven:

  • aan tolken en vertalers die zich in februari aanmelden als lid. Zij ontvangen 10% korting op de contributie voor het lopende jaar.
  • aan de NGTV-leden die in dit gehele jaar een nieuw lid aanbrengen. Zij ontvangen naar keuze OF een korting van 10% op hun contributie 2022 OF een cadeaubon van bol.com t.w.v. het contributiekortingsbedrag. Stuur een mailtje naar ngtv@ngtv.nl met de naam van de persoon die op jouw advies lid wil worden en geef dan ook aan of je gebruik wilt maken van de korting of de cadeaubon.


Redenen om nu lid te worden of om een collega aan te moedigen om lid te worden:

Méér stem voor tolken en vertalers
Het NGTV zorgt ervoor dat jouw stem als tolk of vertaler gehoord wordt; bij de overheid, het bedrijfsleven, de rechtspraak, andere beroepsverenigingen, opleidingen, zusterorganisaties, vertaalbureaus, koepelorganisaties en op alle andere plaatsen waar over het vak wordt beslist.

Imagoverbetering
Het NGTV genereert zo veel mogelijk positieve media-aandacht voor de beroepen van tolk en vertaler en richt de aandacht op tolken en vertalers die het vak echt goed beheersen en daar serieus mee bezig zijn. Het NGTV-lidmaatschap biedt daarbij een grote meerwaarde; je kunt het als kwaliteitskeurmerk gebruiken.

Vindbaarheid
Via de ledenzoeker op de website kunnen opdrachtgevers zoeken op brontaal, doeltaal, regio, specialisatie, werkveld, etc. zodat je als NGTV-lid snel wordt gevonden.

Informatievoorziening
Via de website, nieuwsbrieven, het vakblad de Linguaan (gratis voor leden) en social media houdt het NGTV je op de hoogte over alle zaken die voor tolken en vertalers van belang zijn.

Kringen en secties
Het NGTV heeft regionale kringen, taalkringen en vakinhoudelijke secties. Hierin ontmoet je collega’s, krijg je Permanente Educatie aangeboden en kun je zaken bespreken die van belang zijn voor de beroepsuitoefening.

Jouw voordelen
Als lid krijg je via het NGTV scherpe tarieven voor de beroeps- en/of bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor tolken en vertalers via Schouten Verzekeringen, overige verzekeringen en officieel papier voor beëdigde vertalingen. Verder kun je als lid gratis gebruik maken van de eerstelijns juridische ledenservice, fiscaal en bedrijfseconomisch advies, ledenbijeenkomsten, algemene helpdesk, helpdesk voor starters, algemene voorwaarden en erecode, etc. Zo verdien je je contributie snel terug!