Klik hier om deze nieuwsbrief online te bekijken

NGTV - Nederlands Genootschap van Tolken en Vertalers
 
Algemene Ledenvergadering en lunchworkshop op 24 maart

Algemene Ledenvergadering en lunchworkshop op 24 maart

Beste lezer,

Eindelijk is het dan zover. De NGTV-Nieuwsbrief in een nieuw jasje. Deze nieuwsbrief is direct gekoppeld aan de nieuwe website. We wensen u veel leesplezier en houden u graag op de hoogte van het laatste nieuws!

Krijgt u deze nieuwsbrief nog niet automatisch maar wilt u hem wel ontvangen? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief via de button.

Aanmelden nieuwsbrief
Algemene Ledenvergadering 24 maart 2018 in Utrecht

Algemene Ledenvergadering 24 maart 2018 in Utrecht

Heeft u zich al aangemeld voor de Algemene Ledenvergadering?

Graag herinneren wij u nog een keer aan de Algemene Ledenvergadering op zaterdag 24 maart 2018 van 14:30 tot 16:30 uur in restaurant Zuiver, Krommewetering 51, 3543 AM Utrecht.

Komt u met de trein? Station Utrecht Terwijde ligt op loopafstand van de locatie. Komt u met de auto? Parkeren bij het restaurant is gratis. 
Klik hier voor een routebeschrijving.

De Jaarrekening 2017, de begroting 2018, het verslag 2017 en werkplan 2018 zijn belangrijke agendapunten die besproken worden tijdens deze ALV. De definitieve Jaarrekening is nu te dowloaden via de website.

Agenda en stukken ALV
Lunchworkshops & ALV

Lunchworkshops & ALV

U kunt zich aanmelden voor één van de twee workshops die gelijktijdig worden gegeven.

Workshop: AVG
Bijna iedereen heeft er inmiddels wel van gehoord, de nieuwe privacywetgeving (AVG) die per 25 mei 2018 van toepassing zal zijn. Maar waarom hebben we dit soort wetgeving eigenlijk? En hoe staat het met onze privacy? Aan de hand van voorbeelden zal Kor de Boer (Commercieel Directeur, Privacy Zeker) vertellen wat de wetgeving inhoudt, wat er allemaal op je af komt, wat er geregeld moet worden en welke nieuwe technologieën jouw privacy mogelijk bedreigen. Daarnaast kan Privacy Zeker inhoudelijk ondersteuning bieden en heeft het bedrijf heeft een handige tool om te kunnen voldoen aan de AVG.

Workshop: De opdrachtovereenkomst

Ondernemen is risico nemen, maar ook heel goed deze risico’s beheersen. In de opdrachtovereenkomst staan veel bepalingen die betrekking hebben op risico’s. Hoe ga je daar richting je opdrachtgever mee om? Welke bepalingen zijn noodzakelijk en met welke kun je wat soepeler omgaan. Wat is de rol van algemene voorwaarden? Dit komt allemaal aan de orde in de workshop “De opdrachtovereenkomst” gegeven door Margreet Drijvers, directeur PZO.

Kosten
Voor deelname aan een van de lunchworkshops wordt een bijdrage van €10 (excl. Btw) gevraagd.
Wilt u alleen de ALV bijwonen? Meld uzelf dan aan bij het secretariaat via ngtv@ngtv.nl.

Aanmeldingsformulier Lunchworkshop
De Linguaan: vakblad voor tolken

Algemene voorwaarden tolken met standaard opdracht overeenkomst

Vanaf vandaag staan op de website van het NGTV nieuwe ?Algemene voorwaarden van het NGTV voor tolkwerkzaamheden? met een bijbehorende standaard overeenkomst van opdracht. Deze set is bedoeld voor tolken die zelfstandig contracteren met hun opdrachtgever en zelf hun voorwaarden kunnen bepalen.

Lees verder

Algemene voorwaarden voor tolken
De Linguaan: vakblad voor tolken

Nieuwe leden ad hoc Tuchtcommissie NGTV

De ad hoc Tuchtcommissie heeft drie nieuwe leden. De leden stellen zich graag aan u voor.

Lees verder
Laatste nieuws PZO

Laatste nieuws PZO

Leden van het NGTV zijn tevens lid van het Platform Zelfstandig Ondernemers, PZO. Dit platform zet zich in voor de belangen van de zzp-er. Zij sturen iedere maand een nieuwsbrief. In de Nieuwsbrief van maart staan de volgende items verder uitgewerkt:

• De Wet DBA houdt de gemoederen bezig. In deze nieuwsbrief de actuele stand van zaken.

• Op woensdag 21 maart 2018 worden de rode potloden weer geslepen, de gemeenteraadsverkiezingen worden gehouden. Dit is voor zelfstandigen een kans om invloed uit te oefenen op lokaal beleid.

• Ook de AVG komt er nu snel aan. Op 25 mei a.s. moeten ook zelfstandigen aan deze wet voldoen. Of we dat nu leuk vinden of niet. In samenwerking met Privacy Zeker proberen we zelfstandigen te informeren en praktische handvatten te geven.

Laatste nieuws PZO
Wie het eerst komt...

Wie het eerst komt...

Vertaler en lid NGTV-lid Hans Warendorf heeft een behoorlijke verzameling van de Linguaan en van Van Taal tot Taal klaarliggen om opgehaald te worden. Geïnteresseerd?

Degene die zich als eerste meldt bij Hans Warendorf, kan de verzameling tijdens kantooruren ophalen op zijn kantooradres: Koningslaan 42, 1075 AE Amsterdam.

Van Taal tot Taal

1 & 4 -1962, 2 t/m 5-1963, Jaargang 1 t/m 5-1964,1965 en 1966
2 t/m 5-1967, 1 t/m 4-1968, 2, 4 en 5-1969, 1 t/m 4-1970
2 t/m 6 - 1976, 1 t/m 4-1977, 1, 3 & 4-1978, 1 t/m 4- 1979 (2x), 1 t/m 4-1980, 1 uit 1983, 3 uit 1985, 3 uit 1986, 2 t/m 5 uit 1987

Over de jaren 1988 en daarna, alsmede van de jaargangen van de Linguaan, heeft hij de meeste nummers.

De Linguaan: vakblad voor tolken

Uit de nieuwsbrief van TVcN

De modelovereenkomst: NGTV en TVcN in gesprek!

Op 17 januari jl. zaten TVcN en NGTV met elkaar aan tafel om de modelovereenkomst te bespreken. Het was een positief en opbouwend gesprek wat beide partijen dichter bij elkaar heeft gebracht. Het Platform Zelfstandige Ondernemers was hier ook bij aanwezig.

Lees verder
De Linguaan: vakblad voor tolken

AGENDA

Het NGTV hanteert een NGTV agenda, een agenda voor de Kringen en Secties en een agenda voor -Overige organisaties.

Wilt u dat uw bijeenkomst wordt opgenomen in de agenda? Neem dan contact op met Caroline Helversteijn via communicatie@ngtv.nl


AGENDA

© NGTV 2018 | www.ngtv.nl | Afmelden