Klik hier om deze nieuwsbrief online te bekijken

Nieuwsbrief 3 - 2021

20% KORTING OP TWEE CURSUSSEN ITV VOOR NGTV-LEDEN

MemoQ

In deze serie van vijf interactieve workshops maak je kennis met de mogelijkheden van MemoQ en hoe je deze CAT-tool snel en efficiënt in kunt zetten in je werk als vertaler.

Module Nederlands

Of het nou is als tolk of als vertaler, een cultureel bemiddelaar moet zich thuis voelen in het Nederlands. Deze intensieve module geeft anderstaligen die zich al goed kunnen redden in het Nederlands, meer kennis en vaardigheden om nog beter te gaan lezen, spreken, luisteren en schrijven.

Bij voldoende aanmeldingen starten deze cursussen in maart. Als er op dat moment te weinig deelnemers zijn, starten de cursussen in het najaar 2021.

bekijk hier het ITV-aanbod

Het NGTV is jarig!

Het NGTV bestaat deze maand 65 jaar. De echte verjaardag is op 22 februari, maar we willen er dit hele jaar door een feest van maken.

Normaliter ontvangt een jubilaris een cadeau van de feestgasten, maar als NGTV willen we het omdraaien en een cadeau weggeven:

  • aan tolken en vertalers die zich in februari aanmelden als lid. Zij ontvangen 10% korting op de contributie voor het lopende jaar.
  • aan de NGTV-leden die in dit gehele jaar een nieuw lid aanbrengen. Zij ontvangen naar keuze OF een korting van 10% op hun contributie 2022 OF een cadeaubon van bol.com t.w.v. het contributiekortingsbedrag. Stuur een mailtje naar ngtv@ngtv.nl met de naam van de persoon die op jouw advies lid wil worden en geef dan ook aan of je gebruik wilt maken van de korting of de cadeaubon.

OPROEP: Daarnaast zijn er plannen om een leuke, feestelijke dag te organiseren en we kunnen nog mensen gebruiken die mee willen werken en/of leuke ideeën hebben.

Wil je alleen meedenken maar liever niet meedoen in de organisatie? Ook dan ben je van harte welkom!

Stuur een berichtje naar wilma.tacoma@ngtv.nl als je mee wilt werken en/of mee wilt denken.

Meer informatie over aanmelden als lid

STARTERSMAAND

Op maandag 1 februari werd de Startersmaand afgetrapt met een boeiend en gevarieerd online evenement. Er volgen nog twee bijeenkomsten over o.a. belangrijke aspecten van het ondernemerschap voor tolken en vertalers.

Dit eerste evenement gemist? Geen probleem! De drie bijeenkomsten geven samen een compleet beeld, maar je kunt ze ook afzonderlijk bijwonen. Geef je dus snel op!

Data:
10 februari 2021 - Ondernemersbasics voor tolken en vertalers
18 februari 2021 - Een eigen plaats in de markt

Meer informatie en aanmelden

PZO

Er is weer een nieuwe nieuwsbrief van PZO verschenen met daarin o.a. de volgende onderwerpen:

  • Goede backups als redmiddel tegen cyberaanvallen
  • Nieuwe steunmaatregelen voor starters
  • Voorlopige aanslag
  • Pilot webmodule

Webinar Maak je online pitch - 11 februari 2021

Wat is je grootste hobbel om klanten te werven en hoe los je dit op? Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: jouw zichtbaarheid. Want er is altijd wel iemand beter, slimmer, leuker dan jij. En dat houdt je tegen om je kennis te delen. En dat is jammer. Want als jij niet over je kennis praat, weten klanten je niet te vinden. En dat is de basis van klanten werven: zorgen dat mensen je leren kennen. Herken je jezelf hierin en wil je werken aan je zichtbaarheid? Schrijf je in voor dit webinar.

De Linguaan: vakblad voor tolken

Ondertitelaars

Op dinsdag 23 februari wordt door de Europese Commissie en EUNIC NL, in samenwerking met de OBA Amsterdam een online evenement over het beroep van ondertitelaar georganiseerd met de titel Expand your knowledge of language and culture through films and subtitling.

Meer informatie
De Linguaan: vakblad voor tolken

Enquête

Eliane van der Lans studeert aan de LOI Hogeschool voor vertaler Duits. Het onderwerp van haar onderzoeken is het vertalen van aan corona gerelateerde neologismen vanuit het Duits naar het Nederlands. Ze schrijft: "zouden jullie onderstaande enquête voor mij willen invullen? Jullie zouden mij hier ontzettend mee helpen! Alvast ontzettend bedankt voor jullie hulp."

Ik vul de enquête in

Online te volgen Tolk- en Vertaalcongres

De derde editie van het Tolk- en Vertaalcongres staat op 5 en 6 maart 2021 in het teken van 'Fair Play'. Dit thema wordt betrokken op de verhoudingen tussen stakeholders in de vertaalindustrie, op technologische ontwikkelingen en op maatschappelijke trends.

Het congres is er voor tolken en vertalers, taalprofessionals, vertaalbureaus, opleiders, studenten, brancheorganisaties en andere belanghebbenden, met name in Nederland en Vlaanderen.

Naar verwachting zullen 400 deelnemers het congres online volgen. Ze krijgen een gevarieerd programma aangeboden, met ruimte voor verdieping (Chris Durban, vertaler; rondetafelgesprekken), verbreding (Patrick Cadwell, DCU; Guillaume Deneufbourg, BKVT) én ontspanning (Mirjam Stolk, gebarentolk; Bert Keurentjes, Comedy in Doetinchem).

Inschrijvingen tegen scherpe tarieven
Entreetickets worden tegen een scherpe prijs aangeboden. Deelname voor één dag kost een reguliere deelnemer 50 euro (excl. btw), deelname aan het volledige congres zal slechts 80 euro (excl. btw) kosten. Voor studenten zijn er nog gunstigere formules.

Deelnemers kunnen PE-punten ontvangen voor deelname.

Lees meer
De Linguaan: vakblad voor tolken

AGENDA

Nieuwe online bijeenkomst of een update van een bijeenkomst van een kring of sectie? Meld dit via communicatie@ngtv.nl.

AGENDA

© NGTV 2018 | www.ngtv.nl | Afmelden