Klik hier om deze nieuwsbrief online te bekijken

Samenwerking

NGTV Hiëronymusdag

22 september 2018

Aanmelden kan nog!

NGTV SECTIE CONFERENTIETOLKEN

Tijdens lunchtijd zal er op de Hiëronymusdag een tafel gereserveerd zijn voor leden van de NGTV sectie Conferentietolken. Er zal worden gesproken over de toekomst van de sectie.

Kun je zelf niet aanwezig zijn, geef het bericht dan door aan je collega's!

Belangstellenden en aspirant-leden zijn welkom!

Thema van de Hiëronymusdag: ‘Samen sterker naar de markt’

Werk jij al samen met andere taalprofessionals, met specialisten in jouw expertisegebied, met communicatiedeskundigen, met wie dan ook in de ?waardeketen??

Wat heb je nodig om samenwerking tot een succes te maken? Waar loop je tegen aan in die samenwerking? We zijn benieuwd naar jouw ervaringen. We nodigen je daarom van harte uit voor de Hiëronymusdag op zaterdag 22 september in Amsterdam. Het belooft een afwisselende, inspirerende en vooral actieve dag te worden. Hier volgt alvast een sneak preview (voorproefje) van het programma:

De Linguaan: vakblad voor tolken

Keynote spreker over samenwerking


Alfred Griffioen
, samenwerkingsspecialist bij en initiatiefnemer van De Coöperatie Expert, schetst het kader voor samenwerking. Hoe kun je door samenwerking grotere opdrachten binnenhalen? Hoe zit de vertaalketen in elkaar en kun je minder afhankelijk worden van intermediairs? Hij legt het verband tussen samenwerken, profileren en acquireren en zet kleine groepen aan het werk met een paar kernvragen over samenwerking. Alfred kent onze wereld: een paar jaar geleden begeleidde hij de SIGV Tolken en Vertalers Coöperatie bij hun inschrijving op een overheidstender voor vertaalwerk.

Werksessies

Vóór en na de lunch zijn er drie parallelle werksessies van anderhalf uur. Je kunt naar twee van de drie sessies en mag dus kiezen uit de volgende onderwerpen:

Keuze 1

Patrick van Gils van TOPpresentaties

WAT IS JOUW VERHAAL?

Hoe kun je jezelf, je onderneming en je diensten korter, krachtiger, authentieker en aantrekkelijker presenteren naar opdrachtgevers, nieuwe klanten en potentiële samenwerkingspartners? Wat zijn de geheimen van inspirerend en overtuigend spreken en communiceren? En wat zeg jij als iemand aan jou vraagt: “En wat doe jij eigenlijk?” In deze werksessie ga je zelf in kleine groepen aan de slag met je eigen ‘pitch’ en help je collega’s om hun verhaal beter over te brengen. Patrick staat ook stil bij hoe je met anderen succesvoller kunt samenwerken. Patricks visie: ‘Pak je podium. Be good and tell it!’


Katarina Hartgers

Keuze 2

Katarina Hartgers, Social Media Strateeg en officieel LinkedIn-ambassadeur

Zij is specialist in het bedenken en implementeren van socialmediastrategieën voor bedrijven. Hoe kun je social media gebruiken om jezelf handig, slim en sterk online te profileren? Hoe bouw je een waardevol netwerk op via LinkedIn? Katarina gaat vooral praktisch met je aan de slag. Zorg dat je LinkedIn-profiel up-to-date is na deze sessie en neem dus je laptop (of tablet) mee!

Keuze 3

Joss van de Wetering, trainer, adviseur en inspirator, o.a. voor Bureau Zuidema.

In deze werksessie staat het geven en ontvangen van feedback centraal. Hoe kun je iemand op een constructieve manier feedback geven? Wat is de meerwaarde daarvan? Hoe en wanneer spreek je iemand aan? Hoe ga je zelf met kritiek om? Wat heb je nodig om goed te kunnen samenwerken - en waarom gaat het toch vaak stroef of moeizaam?

'Samen sterker naar de markt'

Na de parallelle werksessies komt Alfred Griffioen weer terug. Aan de hand van de antwoorden op de vragen aan de tafelgroepen in de ochtend gaat hij dieper in op de rode draad van de dag: samen sterker naar de markt.

Hij kan verschillende samenwerkingsvormen laten zien. Denk bijvoorbeeld aan het vormen van een alliantie van vertalers of tolken om in te kunnen schrijven op een aanbesteding die de overheid uitzet voor vertaal- of tolkwerkzaamheden.

Best practices

Bewaar het beste voor het laatst! Succesvol samenwerkende tolken en vertalers pakken het podium om hun verhaal kort en krachtig te brengen - tot inspiratie voor ons allemaal!

Geen doublure met Ondernemersdag

Patrick van Gils en Katarina Hartgers gaven ook korte workshops tijdens de NGTV-Ondernemersdag op 2 juni. Dit waren korte ?werksessie proeverijen? van 20 minuten. De werksessies tijdens de Hiëronymusdag duren 1,5 uur, gaan beslist meer de diepte in en zijn interactief van karakter. Daar was in juni geen tijd voor. Van een doublure is dus geen sprake!

Ontmoet nieuwe collega?s en praat bij met oude bekenden! We stellen het op prijs als je dit bericht wilt delen binnen je eigen netwerk.

Graag tot ziens op 22 september!

De Linguaan: vakblad voor tolken

Inschrijven

Aanmelding is mogelijk tot en met zondag 16 september. Bij vragen kun je contact opnemen met het secretariaat via ngtv@ngtv.nl.

Datum:

22 september 2018

Locatie:

Het Huis van de Wijk

Arent Janszoon Ernststraat 112

1082 LP Amsterdam (Buitenveldert)

Tijd:

9:30 inloop, start om 10:00 uur tot ± 17:00 uur met aansluitende borrel

Kosten:

Leden: ?90 excl. 21% btw

Niet-leden: ?110 excl. 21% btw

Coördinatoren: ?45 excl. 21% btw


Deze dag staat ook open voor tolken en vertalers die geen lid zijn van het NGTV. Als je besluit om lid te worden en je wordt toegelaten, krijg je een korting van ? 17,50 excl. 21% btw op je contributie voor 2018. Hoe je lid kunt worden van het NGTV lees je hier.


Permanente educatie

Deelname aan deze dag levert je 5 PE-punten op.

Ik meld me aan!

© NGTV 2018 | www.ngtv.nl | Afmelden