FIT Europe


Het NGTV is lid van de Fédération Internationale des Traducteurs (FIT) een internationale federatie van verenigingen van tolken en vertalers.

 • Conferentie FIT Europe 2018
  Op 23 en 24 november 2018 vond het jaarlijkse FIT-congres plaats in Den Haag, dit keer georganiseerd door het NGTV en de zusterverenigingen uit België en Luxemburg. Isabella Massardo was wederom afgevaardigde. Ook NGTV-directeur Wilma Tacoma en voorzitter Paula Kager waren zeer actief betrokken bij dit evenement. Lees het uitgebreide verslag van Isabella Massardo hier.
 • Artikelen en Position Papers
  FIT Europe deelt regelmatig interessante artikelen met haar leden.

  1. Can the machines speak your language door Dr. Joss Moorkens van DCU, Ierland, waarin hij aangeeft dat er, ondanks de technologische vooruitgang met betrekking tot vertaalmachines, nog altijd een enorme behoefte is aan menselijke vertalers.

  2. Position paper over machinevertalingen

  3. Discussion paper over remote interpreting
 • Nieuwsbrief over de Europese AVG, de GDPR, 28-02-2018 De nieuwe EU-wetgeving, General Data Protection Regulation (GDPR, Regulation (EU) 2016/679) wordt van kracht op 25 mei 2018. Klik hier voor de gehele brief.
 • FIT Europe heeft nu officieel een nieuw bestuur. Klik hier voor het Franse persbericht . Klik hier voor het Engelse persbericht.
 • Conferentie FIT Europe 2017
  Van 10 tot en met 12 november heeft Isabella Massardo als afgevaardigde van het NGTV en lid van de Federation Internationale des Traducteurs (FIT) deelgenomen aan de tweedaagse conferentie van FIT-Europe. Ook directeur NGTV Wilma Tacoma en voorzitter Paula Kager hebben actief deelgenomen aan deze conferentie.

  FIT-Europe stond op 10 november in zijn geheel in het teken van The role of translators and interpretors in a changing world. Op 11 november waren er verschillende algemene vergaderingen.

  Klik hier voor het uitgebreide verslag van Isabella Massardo en klik hier voor de blog van voorzitter Paula Kager. De presentaties, verslagen en algemene documenten van FIT-Europe en onder meer het APTIC-FIT Europe-congres zijn voor de leden van het NGTV toegankelijk door op deze link te klikken.