slide

Medische sectie


De Medische Sectie wil een platform zijn voor vertalers en tolken die gespecialiseerd zijn in geneeskunde. Deelname is mogelijk op drie verschillende niveaus:

1. Deelname aan alle bijeenkomsten

Iedereen is welkom zowel degenen die al gespecialiseerd zijn in geneeskunde als degenen die zich hierin willen verdiepen. Deelnemers hoeven geen lid te zijn van het NGTV of een andere beroepsvereniging voor tolken en vertalers. Regelmatig worden webinars en live bijeenkomsten georganiseerd.

2. Deelname aan het platform

De Medische Sectie heeft een online platform. Hier kunnen leden elkaar tips geven en helpen of naar elkaar doorverwijzen voor opdrachten. Ook op dit platform is iedereen (wel of geen NGTV-lid) welkom die het inschrijfformulier van de Medische Sectie heeft ingevuld. De gegevens op dit formulier worden in een Excel-bestand gezet dat binnen het platform voor alle deelnemers toegankelijk is.

3. Deelname aan het samenwerkingsverband Medisch Vertaalnetwerk

Het Medisch Vertaalnetwerk (MVN) gelooft dat samenwerking de sleutel is tot succes en heeft als doel om samen directe klanten te vinden in de medische sector. Hiertoe heeft het MVN een eigen webpagina, mailbox en bedrijfspagina op LinkedIn. Elk lid werkt actief mee, bijvoorbeeld aan het wekelijks beheer van de mailbox. Er wordt samengewerkt op basis van mentorschap. Dat betekent dat een beginnende vertaler altijd wordt gekoppeld aan een ervaren collega.

Deelname aan het MVN is mogelijk als je bent aangemeld voor het online platform van de Medische Sectie, lid bent van het NGTV en bereid bent om je actief in te zetten. Inschrijven kost eenmalig 30 euro excl. btw. Als je lid bent, krijg je de mogelijkheid om opdrachten via het MVN aan te nemen en aan onze rondetafelgesprekken deel te nemen.

Het Medisch Vertaalnetwerk is bereikbaar via een NGTV-mailadres op een eigen webpagina van het NGTV. Dit mailadres wordt elke week beheerd door twee collega’s. Nieuwsgierig? Stuur dan een mail aan medische.sectie@ngtv.nl, coördinator: Sigrid Kullmann.

Medisch Tolkennetwerk

Tolk je in de zorg? Sluit je dan aan bij het medisch tolknetwerk van NGTV!

De Johannes Wier Stichting voert een stevige lobby voor de terugkeer van de vergoeding van tolken in de zorg. Het NGTV ondersteunt deze lobby waar mogelijk en het medisch tolknetwerk van NGTV is met JWS in gesprek over de gewenste tarieven en randvoorwaarden voor de tolken. Tolk Spaans Mariëlle Moonen vertelt in het bijgaande artikel uit de Linguaan meer over de campagne ‘Tolken terug in de zorg, alstublieft’. Tolk jij ook in de zorg? Meld je dan aan voor het medisch tolknetwerk bij ngtv@ngtv.nl.

Samen staan we sterker!