slide

Medische sectie


De Medische Sectie bestaat sinds 2014 en streeft ernaar om zowel ervaren medisch vertalers/tolken als belangstellende nieuwkomers vooruit te helpen. Hierbij gaat het niet alleen om vooruitgang op vakinhoudelijk gebied, maar ook om het stimuleren van het contact met collega’s voor overleg of misschien zelfs samenwerking.

Twee keer per jaar vinden er bijeenkomsten plaats in Utrecht (voor zover COVID-19 dit toelaat) waarbij specialisten uit een medisch vakgebied worden uitgenodigd om daarover te vertellen. Af en toe worden ook webinars of ZOOM-bijeenkomsten georganiseerd.

De bijeenkomsten zijn voor iedereen toegankelijk, ook als je geen lid bent van het NGTV. Voor NGTV-leden zijn de bijeenkomsten gratis.

Sinds 2018 is de Medische Sectie ook actief met een online platform waar leden elkaar tips geven of opdrachten naar elkaar doorverwijzen of met elkaar delen. Voor NGTV-leden met medische tolk-/vertaalervaring is er bovendien een promotiedocument beschikbaar om samen aan de weg te kunnen timmeren. We zijn op dit moment bezig om deze samenwerking verder uit te werken om ons als medisch tolken/vertalers in de kijker te spelen bij eventuele (grotere) opdrachtgevers.

Ben je nieuwsgierig of wil je meepraten? Klik hier als je meer wilt weten over onze activiteiten,
of meld je aan voor de nieuwsbrief met alle geplande activiteiten.

Voor al je vragen kun je terecht bij coördinator Sigrid Kullmann via medische.sectie@ngtv.nl.