Kring Rotterdam

Goethe Rotterdam

LinkedIn Groups

Een overzicht van contactpersonen binnen het NGTV kunt u als NGTV-lid hier bekijken.

U kunt het overzicht ook downloaden vanaf uw persoonlijke inlogpagina op deze site, Mijn NGTV, onder "Ledeninformatie". 

Klik hier om naar de LinkedIn Group van de Kring Rotterdam te gaan. 

 

 

 

 

Ledenaantal:  40
Doelstellingen:

Educatieve bijeenkomsten organiseren alsmede borrels/etentjes om collega's beter te leren kennen

Toelatingsvoorwaarden: Lid zijn van het NGTV
Eventuele contributie:  Geen

Frequentie van
bijeenkomsten: 

Vier keer per jaar
Data van de volgende
bijeenkomsten:
Nader bekend te maken
Bijzondere afgelopen of 
toekomstige
bijeenkomsten / excursies:

Workshops over tarieven berekenen, vertaaltools en time management bij het Goethe Institut

Locatie van de bijeenkomsten: De reguliere bijeenkomsten vinden plaats in het Goethe Institut (Westersingel 9,  3014 GM Rotterdam; op loopafstand van het Centraal Station), doorgaans vanaf 19 uur.
NGTV-leden vinden de contactgegevens van de sectie/kring in Mijn NGTV.

De kring Rotterdam fungeert als regionaal contactpunt voor (aspirant-)leden van het NGTV in Rotterdam en omgeving. Sinds de kring eind 2011 middels een oproep in de Linguaan nieuw leven werd ingeblazen, is het aantal kringleden opgelopen tot ongeveer veertig tolken en vertalers.

De kring heeft tot doel om NGTV-leden in de regio Rotterdam een laagdrempelige manier te bieden om met collega's in contact te komen. Daartoe worden vier keer per jaar workshops en cursussen georganiseerd, die meestal plaatsvinden in het Goethe Institut aan de Westersingel, in het hartje van Rotterdam. De onderwerpen, zoals het berekenen van tarieven en time management, zijn geschikt voor een breed publiek. Het streven is om deelname aan de opleidingen en presentaties gratis te houden, hetgeen dankzij een financiële bijdrage van het NGTV tot op heden is gelukt. Zodoende kunnen beëdigde tolken en vertalers bij de kring Rotterdam kosteloos PE-punten verwerven.

Om het nuttige met het aangename te combineren, worden de workshops en cursussen altijd gevolgd door een borrel (op eigen kosten) bij Grandcafé Engels, direct naast Rotterdam Centraal. De borrel is een uitstekende gelegenheid om in een informele sfeer te netwerken en ervaringen uit te wisselen. Dit heeft verschillende kringleden zelfs al interessante vertaalopdrachten opgeleverd! Daarnaast willen we één keer per jaar een etentje organiseren om de kringleden de mogelijkheid te bieden elkaar beter te leren kennen. 

De kring Rotterdam streeft ernaar om voor alle NGTV-leden zo toegankelijk mogelijk te zijn. Daarom is er geen contributie verschuldigd, mogen ook NGTV-leden die niet tot de kring Rotterdam behoren aan de gratis bijeenkomsten deelnemen (mits daarvoor voldoende plaatsen beschikbaar zijn) en beschikt de kring over een eigen groep op LinkedIn. Kortom: alle tolken en vertalers die lid zijn van het NGTV, zijn van harte welkom in Rotterdam!

Downloads

Alleen beschikbaar voor leden.

Agenda

Peiling

Alleen beschikbaar voor leden.

Deze site maakt gebruik van cookies om de website te analyseren en verbeteren.

Akkoord Weigeren